Ελεγχόμενα διορθωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παραμένει στη ζώνη των 900 μονάδων, αλλά χαμηλότερα της αντίστασης που έχει ταλαιπωρήσει πολύ την αγορά.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,21% στις 898,41 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 5 εκατ. ευρώ.

Καταλύτης η ΕΚΤ

Η αγορά σαφώς και αναμένει τα στοιχεία από την ελληνική οικονομία σήμερα, αλλά ο βασικός καταλύτης είναι η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, όταν και αναμένονται οι αποφάσεις για το ύψος των επιτοκίων. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις έχουν πλέον περιπλακεί μετά το δημοσίευμα των Financial Times, ότι κεντρικοί τραπεζίτες αναμένεται να υποστηρίξουν μια πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων εάν χρειαστεί, για την αντιμετώπιση του κόστους δανεισμού για κράτη μέλη με έντονο πρόβλημα, όπως η Ιταλία. Όπως αναφέρει η βρετανική οικονομική εφημερίδα, η ΕΚΤ έχει επιπλέον 200 δισ. ευρώ.

Καθοριστική για την Ελλάδα

Η στήριξη αυτή είναι κρίσιμης σημασίας και για την Ελλάδα, καθώς οποιαδήποτε σύσφιξη της πολιτικής της ΕΚΤ θα επηρεάσει το κόστος δανεισμού της χώρας, άρα και των επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,87%, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του τελευταίου έτους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Βιοχάλκο, Εθνική, Eurobank και Μυτιληναίος δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι: Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Motor Oil, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Λάμδα, Titan και ΟΛΠ. Στον αντίποδα, ο Σαράντης κερδίζει 2,86%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών