Στην Αυστραλία εστίασαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς η Reserve Bank of Australia, η κεντρική τράπεζα της χώρας, ανακοίνωσε αύξηση στα επιτόκια της, μεγαλύτερη από το αναμενόμενο.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 1,53% για να κλείσει στις 7.095,70 μονάδες, οδηγώντας τις απώλειες σε περιφερειακό επίπεδο καθώς οι μετοχές των μεγάλων τραπεζών υποχώρησαν. Η Commonwealth Bank of Australia έχασε 2,6%, η Westpac έκλεισε στο -2,13% και η National Australia Bank σημείωσε απώλειες 3,25% ενώ η Banking Australia και η New Zea έχασε 1,49%.

Η RBA ανακοίνωσε απροσδόκητα αύξηση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης στο 0,85%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ή 40 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το Reuters. «Η προσδοκία της αγοράς αλλά και η δική μας ήταν ότι δεν θα λάμβαναν τόσο μεγάλη απόφαση», είπε ο Paul Bloxham, επικεφαλής οικονομολόγος για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στην HSBC.

Σε άλλες αγορές, οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν με μικτά πρόσημα, με τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο περίπου 0,2% και το Shenzhen Component να κλείνει οριακά χαμηλότερα. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,51%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε 1,66%. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία ενισχύθηκε 0,1% ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,41%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές