Την άποψη ότι η Ρωσία είναι ένας πολύ αξιόπιστος ενεργειακός προμηθευτής της Ευρώπης και ότι «εκπληρώνει αυστηρά όλες τις υποχρεώσεις της», διατύπωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσω της καθημερινής τηλεδιάσκεψης.

Ο Πεσκόφ ισχυρίστηκε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «κύκλοι σέρβις» του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, ο οποίος πρόκειται να υποβληθεί σε συντήρηση από τις 11 έως τις 21 Ιουλίου, και ότι έχει ενημερωθεί σχετικά η Γερμανία.

«Φρένο» στις ροές ρωσικού αερίου

Να σημειωθεί ότι οι ροές φυσικού αερίου μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού Nord Stream 1 από τη Ρωσία προς τη Γερμανία έχουν μειωθεί. Η Ρωσία αποδίδει το γεγονός σε ένα τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε από τις κυρώσεις και το οποίο ανάγκασε την κρατική Gazprom να μειώσει τη ροή. Από τη μεριά του, η Ιταλία και η Γερμανία εκτιμούν ότι αυτό είναι ένα πρόσχημα για να στείλει λιγότερο φυσικό αέριο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Επικαιρότητα |

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα