Αδιάφορα κύλησε η προτελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τον Γενικό Δείκτη να συντηρείται σε περιοχή κερδών στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, πλην όμως με το εύρος να παραμένει στενό στις περισσότερες εισηγμένες.

Έτσι, η περιοχή των 850 μονάδων παραμένει απόρθητη, και εν απουσία σημαντικών μακροοικονομικών εξελίξεων ή άλλης ειδησεογραφίας, οι επενδυτές προτίμησαν να περάσουν ανενεργοί μια διαδικαστικού χαρακτήρα Πέμπτη πίσω από τις οθόνες τους.

Η διστακτικότητα είναι προφανής, τόσο στο ΧΑ όσο και στις περισσότερες διεθνείς αγορές, καθώς προκύπτει συνεχώς μια προβληματική στο κατά πόσο η οικονομία είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με το μίγμα υψηλού πληθωρισμού και υφεσιακών πιέσεων να είναι τοξικό.

Από τις εισηγμένες μας, οι τράπεζες πρωταγωνίστησαν από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας, που στο σύνολο ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και πολύ μακριά από τον μέσο όρο τριμήνου.

Και όσο εκλείπει ο -νέος- καταλύτης που θα προσδώσει κάποια δυναμική, τόσο το πτωτικό σενάριο προς την περιοχή των 800 μονάδων παίρνει ψήφους, με τη μεταβλητότητα να είναι εχθρός στην ανάληψη κινδυνοφόρων επιλογών.

Υπενθυμίζουμε δε ότι και η εικόνα από τις περισσότερες μετοχές είναι μικτή, με κάποιες να έχουν ήδη εισέλθει σε αρνητική περιοχή (λ.χ. ΔΕΗ), κάποιες να ανθίστανται παραμένοντας σε πολυετή υψηλά (λ.χ. ΟΠΑΠ) και κάποιες απλά να σφυρίζουν αδιάφορα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News