Σημαντικά έχουν περιοριστεί τα κέρδη στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, με τους πωλητές να είναι πιστοί στο ραντεβού τους μετά το μεσημέρι, όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις της εβδομάδας, συγκρατώντας την αγορά. Έτσι, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,34% στις 839,11 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 17 εκατ. ευρώ.

Διαβάτε επίσης: Πληθωρισμός: Οικονομίες και αγορές στη δίνη των επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων

Προφανής διστακτικότητα

Χρειάζεται να επιστρατευτούν οι δεικτοβαρείς τίτλοι του FTSE 25 σήμερα για να αντισταθμίσουν τις πιέσεις που δέχεται ο τραπεζικός κλάδος και επιλεγμένοι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης, προκειμένου το ΧΑ να μη χάσει τα επίπεδα, καθώς οι πωλητές έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους. Είναι ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται τις τελευταίες ημέρες, με την αγορά τελικά να ακολουθεί μια πλάγια κίνηση σε στενό εύρος, αναμένοντας προφανώς έναν καταλύτη για να λύσει τον σχηματισμό.

Η διστακτικότητα είναι προφανής, τόσο στο ΧΑ όσο και στις περισσότερες διεθνείς αγορές, καθώς προκύπτει συνεχώς μια προβληματική στο κατά πόσο η οικονομία είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με το μίγμα υψηλού πληθωρισμού και υφεσιακών πιέσεων να είναι τοξικό. Και όσο εκλείπει ο -νέος- καταλύτης που θα προσδώσει κάποια δυναμική, τόσο το πτωτικό σενάριο προς την περιοχή των 800 μονάδων παίρνει ψήφους, με τη μεταβλητότητα να είναι εχθρός στην ανάληψη κινδυνοφόρων επιλογών, σχολιάζει η Trader24.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo σημειώνουν ισχυρά κέρδη άνω του 2%, ενώ θετικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τιταν, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Πειραιώς. Από την άλλη, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος και Εθνική δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τις Aegean, Alpha Bank, Quest, Βιοχάλκο, Λάμδα, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια, να κινούνται ήπια πτωτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες