
Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο του 1973 που αναγνώριζε το συνταγματικό δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση, εκτός από τα προφανή προβλήματα, εγείρει και μια σειρά άλλων νομικών θεμάτων.
Ένα εξ αυτών για το οποίο αναμένεται να δοθεί μεγάλη νομική μάχη το προσεχές διάστημα είναι το χάπι της άμβλωσης.
Διαβάστε επίσης: Αμβλώσεις: Αντιδράσεις στις ΗΠΑ για τη δικαστική απόφαση – Τι λένε Μπάιντεν, Ομπάμα, Πελόζι
Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – Αμβλώσεις: Παράνομες στο εξής σε πολλές πολιτείες
Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν δήλωσε ήδη ότι θα επιδιώξει να εμποδίσει τις πολιτείες να απαγορεύσουν ένα χάπι που χρησιμοποιείται για φαρμακευτική άμβλωση.
Η έγκριση από τον FDA
Ο Λευκός Οίκος θα μπορούσε να υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι η έγκριση της μιφεπριστόνης από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), ενός από τα χάπια που χρησιμοποιούνται για φαρμακευτικές αμβλώσεις, προλαμβάνει τους κρατικούς περιορισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι η ομοσπονδιακή αρχή υπερισχύει κάθε κρατικής ενέργειας.
Το ίδιο επιχείρημα έχει ήδη προβληθεί από την GenBioPro Inc με έδρα το Λας Βέγκας, η οποία πουλά μια γενική έκδοση του χαπιού, σε αγωγή που κατέθεσε στην οποία αμφισβητεί τους περιορισμούς του Μισισιπή για φαρμακευτική άμβλωση.
Περισσότερες από δώδεκα πολιτείες σχεδιάζουν να απαγορεύσουν σχεδόν πλήρως τις αμβλώσεις με τη νέα απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Το χάπι της άμβλωσης
Οι πολιτείες πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες όσον αφορά την επιβολή περιορισμών στις φαρμακευτικές αμβλώσεις, επειδή οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι πιθανό να μπορούν να προμηθευτούν τα χάπια μέσω Διαδικτύου ή σε άλλες πολιτείες.
Ο Μπάιντεν είπε σε δηλώσεις του μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να προστατεύσει την πρόσβαση σε φαρμακευτική άμβλωση, λέγοντας ότι οι προσπάθειες περιορισμού της θα ήταν «λανθασμένες και ακραίες και άσχετες με την πλειοψηφία των Αμερικανών».


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα