Με τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα να αποτελούν έναν από τους παράγοντες ανάσχεσης της παγκόσμιας οικονομίας, η ανακοίνωση του φιλόδοξου σχεδίου εκσυγχρονισμού του λιμανιού της Σιγκαπούρης έδωσε ελπίδες για πολύτιμες… ανάσες στον κλάδο.

Διαβάστε επίσης: Τα «περίεργα» που έφερε η πανδημία στις μεταφορές

Συγκεκριμένα, οι αρχές ανακοίνωσαν πως δρομολογούν ένα μέγα project ύψους 14 δισ. δολαρίων με στόχο να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο αυτοματοποιημένο λιμάνι στον κόσμο, με διπλάσιους χώρους και δυνατότητες σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης: Maersk: Δεν μειώνονται οι τιμές στις μεταφορές εμπορευμάτων

To σχέδιο ορίζει την χρήση αυτόματων οχημάτων για την μετακίνηση των εμπορευμάτων, με βοήθεια και από ειδικούς σένσορες, όπως και την χρήση drones, ενώ στόχος είναι και η πλήρης ψηφιοποίηση των στοιχείων.

H μείωση του ανθρώπινου δυναμικού και η αντικατάσταση του από σύγχρονα αυτοματοποιημένα μηχανήματα θα εξοικονομήσει τόσο χρήματα όσο και χρόνο

Το λιμάνι της Σιγκαπούρης, στα στενά της Μαλλάκας, είναι ένα συχνός σταθμός στις διαδρομές των εμπορευμάτων, από τα εργοστάσια της Ασίας προς τους καταναλωτές της Ευρώπης. Ο λιμάνι διαχειρίστηκε καλύτερα από άλλα εμπορευματικά λιμάνια την κρίση της πανδημίας, όμως έχει τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.

Η πόλη-κράτος έχει να αντιμετωπίσει, εξάλλου, τον διαφαινόμενο ανταγωνισμό από την Σανγκάη, που εδώ και χρόνια έχει επενδύσει στην κατασκευή ενός νέου λιμανιού, του Tuas, στη δυτική ακτή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως