Σε σημαντικές περικοπές στην παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων της προχωρά η Toyota Motor από τον Ιούνιο και πιο συγκεκριμένα στον περιορισμό κατά 100.000 οχημάτων. Πλέον η ιαπωνική εταιρεία θα παράγει περίπου 850.000 οχήματα και αυτό οφείλεται στην συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών.

Πάντως η εταιρεία δεν άλλαξε την εκτίμησή της για παραγωγή περίπου 9,7 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως, μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης μια νέα αναστολή εργασιών στις γραμμές παραγωγής στα εγχώρια εργοστάσιά της, λόγω ελλείψεων στην αλυσίδα εφοδιασμού που προκλήθηκε από το lockdown κατά του κορωνοϊού στη Σαγκάη. Η νέα αναστολή θα διαρκέσει περίπου πέντε ημέρες, έως και τις 3 Ιουνίου, επηρεάζοντας 16 γραμμές σε 10 εργοστάσια συνολικά για τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Η Toyota σχεδιάζει να παράγει περίπου 850.000 οχήματα παγκοσμίως το μήνα κατά μέσο όρο από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, προσθέτοντας ότι η έλλειψη ημιαγωγών, τα κρούσματα κορωνοϊού αλλά και άλλοι παράγοντες, «καθιστούν δύσκολο να προβλέψουμε τι θα συμβεί στο μέλλον».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή