Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο και να δίνουν τον τόνο και την εικόνα των επιδόσεων των εισηγμένων σε ένα περιβάλλον έντονα πληθωριστικό.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,14% στις 30.965 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,93% στις 3.825 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,73% στις 11.333 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Wells Fargo ενισχύεται περισσότερο από 4%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου. Η τράπεζα όμως ανέφερε ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 48%, καθώς αύξησε τις προβλέψεις της για επισφαλή δάνεια.

Διαβάστε επίσης: Ο πληθωρισμός, η Fed και η πορεία προς την ύφεση: Η Μεγάλη Εικόνα

Ανοδικά  κατά 5% κινείται και η Citigroup, μετά τα καλύτερα αποτελεσματα που ανακοίνωσε. Τα κέρδη της Citigroup ανήλθαν στα 4,5 δισ.  το β’ 3μηνο του 2022, και μειώθηκαν κατά 27% σε σχέση με την περσινή περίοδο, καθώς το υψηλότερο κόστος πίστωσης και η αύξηση των δαπανών κατά 8% υπεραντιστάθμισαν την αύξηση των εσόδων κατά 11%.

Επίσης, κέρδη 14% σημειώνει και η μετοχή του Pinterest, μετά από μια αναφορά της Wall Street Journal που ανέφερε ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Elliott Management πήρε μερίδιο άνω του 9% στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, καθώς αυξήθηκαν κατά 1% σε μηνιαία βάση, μετά από πτώση 0,1% τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]