Με μικρές απώλειες έκλεισε τελικά σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με το χαμηλό τζίρο όμως να είναι ο μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει ούτε τα 35 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε τελικά με πτώση 0,22%, στις 794,62 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να μαζέψει το -0,94%.

Έτσι η εβδομάδα ολοκληρώνεται χωρίς να έχει προσθέσει πολλά στο αβέβαιο τοπίο που έχει διαμορφωθεί τόσο στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής όσο και σε εκείνο της ενεργειακής κρίσης.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Στο «πράσινο» οι αμερικανικοί δείκτες

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι για πολλούς επενδυτές κρίσιμη, λόγω της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μάλιστα, η Citigroup, τόνισε ότι ο ενισχυμένος πλέον κίνδυνος ύφεσης στην ευρωζώνη λόγω της επιδείνωσης της ενεργειακής κρίσης, σε συνδυασμό με την νέα πολιτική κρίση στην Ιταλία, αναμένεται να οδηγήσουν σε μία πολύ πιο επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής βραχυπροθεσμα.

Αδύναμες οι τράπεζες

Ο τραπεζικός κλάδος βρέθηκε και αυτός στο επίκεντρο της πτώσης από την αρχή της εβδομάδας, χάνοντας μάλιστα το κρίσιμο επίπεδο των 450 μονάδων στον κλαδικό του, με τα σχόλια της Goldman Sachs σχετικά με την πρόοδο του κλάδου να μην συγκινούν τους αγοραστές. Βέβαια, η ίδια η Goldman προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών, ωστόσο επισήμανε ότι αυτή η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς κλάδους.

Ακόμη και έτσι βέβαια, η αγορά κλείνει σχεδόν ένα μήνα σε ένα στενό εύρος με σημείο αναφοράς τις 800 μονάδες. Και μπορεί να παραμένει σε ισχύ το αρνητικό σενάριο, έως τη ζώνη υποδοχής των 765-770 μονάδων, ωστόσο υπάρχουν κάποιες στηρίξεις που δεν έχουν επιβεβαιώσει τα χαμηλότερα επίπεδα ακόμη. Σε κάθε περίπτωση η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει καλύτερη συμπεριφορά αναφορικά με τη συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς αναμένονται οι προαναφερθείσες εξελίξεις.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Aegean, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Μυτιληναίος και Titan έκλεισαν βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Στον αντίποδα, πτώση σημείωσαν οι: ΔΕΗ, Eurobank, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola.  Από την άλλη, Λάμδα, Σαράντης και ΕΛΧΑ σημείωσαν σημαντικά κέρδη, με τις Πειραιώς, Βιοχάλκο, Quest, Motor Oil, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΛΠ, να κλείνουν θετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών