Με κέρδη έκλεισαν τα περισσότερα χρηματιστήρια του Περσικού Κόλπου, ακολουθώντας την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και τα κέρδη που κατέγραψαν οι μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές την Παρασκευή.

Ο δείκτης ΤASI της Σαουδικής Αραβίας σημείωσε άνοδο 1,2%, έχοντας φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθοδηγούμενος από την άνοδο κατά 0,2% της Dr Sulaiman Al-Habib Medical Services.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Έκλεισε την εβδομάδα με μίνι ράλι

Οι τιμές του αργού πετρελαίου, βασικός καταλύτης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Κόλπου, κέρδισαν 2,5% αφού Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι δεν αναμένεται άμεση αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία και καθώς οι επενδυτές αμφισβητούν κατά πόσο ο ΟΠΕΚ έχει το περιθώριο να αυξήσει την παραγωγή αργού.

Ο δείκτης QSI του χρηματιστηρίου του Κατάρ  έκλεισε με κέρδη 0,9%, με την Commercial Bank  να σημειώνει άνοδο 3,2%, ενώ η μεγαλύτερη τράπεζα του Κόλπου, η Qatar National Bank έκλεισε με άνοδο 1,6%.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue chip EGX30 της Αιγύπτου διαπραγματεύεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν έξι ετών. Την Κυριακή σημείωσε άνοδο κατά 0,1%, βοηθούμενος από την άνοδο κατά 1,1% της κορυφαίας τράπεζας Commercial International Bank.

Η Αίγυπτος δέχεται οικονομικές πιέσεις λόγω της απότομης πτώσης των συμμετοχών των ξένων επενδυτών και της αύξησης του κόστους για εισαγωγές βασικών εμπορευμάτων, ιδίως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 13,5% τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης