Ρεκόρ κερδοφορίας από την εισαγωγή της στο αμερικάνικο χρηματιστήριο πέτυχε το δεύτερο τρίμηνο του 2022 η ναυτιλιακή εταιρεία Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα  121,987 εκατ. δολ. έναντι 90,616  εκατ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 290,927 εκατ. δολ. έναντι 166,770 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Αναφερόμενος στις συνθήκες των ναυλαγορών που δραστηριοποιείται η Costamare, ο κ. Γρηγόρης Ζήκος, CFO της εταιρείας ανέφερε ότι στην αγορά των containerships οι αξίες των πλοίων και οι ναύλοι κινούνται σε υγιή και ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ στο χύδην ξηρό φορτίο οι ναύλοι βρίσκονται μεν υπό πίεση αλλά παραμένουν σε κερδοφόρα επίπεδα, ειδικά για πλοιοκτήτες που εισήλθαν στην αγορά το προηγούμενο έτος. Στη συνέχεια πρόσθεσε, ότι η εταιρεία αντιλαμβάνεται οποιαδήποτε πιθανή μείωση των αξιών ενεργητικού ως συναρπαστική ευκαιρία αγοράς καθώς αισθάνεται  άνετα με τη μακροπρόθεσμη προσφορά και ζήτηση και την δυναμική του κλάδου.

Με βάση την αυξημένη ρευστότητά της, αξιολογεί ενεργά τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες στο ναυτιλιακό τομέα που έχει τη δυνατότητα να παρέχει βελτιωμένες αποδόσεις σε αποδεκτά επίπεδα κινδύνου, όπως κατέληξε.

Η Costamare ελέγχει ένα στόλο από 76 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 45 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα