Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, έχοντας ισχυρή ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος βοήθησε στην ανάκτηση των 860 μονάδων με βελτιωμένη μάλιστα τη συναλλακτική δραστηριότητα. Ο γενικός δείκτης έκλεισε κέρδη 1,50% στις 863,81 μονάδες, με τον τζίρο να είναι σχεδόν στα 59 εκατ. ευρώ.

Από τις 15 Ιουλίου το ΧΑ έχει καταγράψει μόλις μία πτωτική συνεδρίαση, με τη σημερινή να είναι η καλύτερη σε απολογισμό, όχι μόνο σε επίπεδο κερδών αλλά και τζίρου. Και η σημερινή εικόνα αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι η πρώτη συνεδρίαση του μήνα με τη χαμηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα, λόγω θερινών διακοπών. Επίσης αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς η αγορά επιβεβαίωσε ότι μόλις διαπέρασε τις 840 μονάδες, οι οποίες οριοθετούσαν την πτωτικότητα από τα τέλη Απριλίου, το ΧΑ έδειξε να κάνει την ανοδική εκτόνωση που όλοι ανέμεναν, με τη βοήθεια μάλιστα και των αποτελεσμάτων των Eurobank και Εθνικής.

Μακροπρόθεσμη στήριξη

Σύμφωνα μάλιστα με την Trader24, το δις δοκιμασμένο επίπεδο 780-790 μονάδων συνιστά πλέον μακροπρόθεσμη στήριξη, δίδοντας έτσι δικαιολογητική βάση στον κίνδυνο που θα αναλαμβάνουν από εδώ και πέρα μακρινές τοποθετήσεις. Η περιοχή 780-790 μονάδων είναι πλέον ο άξονας περιστροφής για τις μακροπρόθεσμες θέσεις, ενώ σήμερα αν και δοκίμασε δεν κατάφερε να διαπεράσει το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 866 μονάδων που οριοθετείται από τον κατερχόμενο κινητό μέσο των 200 ημερών.

Αν και ο τραπεζικός κλάδος είχε μείνει πίσω στην προσπάθεια ανάκαμψης του Ιουλίου, από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Eurobank και Εθνικής την Παρασκευή δείχνει να έχει αλλάξει κάτι, καθώς ικανοποίησαν την αγορά. Βέβαια, η εικόνα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, μετά και τα αποτελέσματα των Alpha Bank και Πειραιώς, με την αγορά να αναμένει να δει εάν έχει εκδηλωθεί κάποια τάση αύξησης των προβληματικών δανείων λόγω των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία.

Σε επίπεδο τίτλων, η Alpha Bank έκλεισε με άλμα 6,91%, ενώ άνω του 5% ήταν τα κέρδη σε Eurobank, Titan, Πειραιώς και Εθνική. Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Λάμδα, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ. Από την άλλη, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola και ΟΤΕ, με την Quest να κλείνει στο -2,05% και την Jumbo στο -2,44%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών