Με έντονη νευρικότητα κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, διορθώνοντας ελαφρώς μετά τον ανοδικό Ιούλιο, καθώς έχουν επανέλθει οι ανησυχίες ότι η αγορά είδε ένα bear market rally και ότι η πττώση δεν έχει τελειώσει.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,22% στις 32.773 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,21% στις 4.121 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,03% στις 12.394 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Το ισχυρό δολάριο ρίχνει βαριά την σκιά του στην κερδοφορία των αμερικανικών πολυεθνικών

Στη σκιά της ύφεσης

Μετά από το καλύτερο κλείσιμο μήνα από τον Νοέμβριο του 2020,  οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι τιμές των μετοχών μπορεί να αναδιπλωθούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Federal Reserve έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να μειώσει τον πληθωρισμό σε αποδεκτά επίπεδα, ενώ η οικονομία κινείται σε ύφεση.«Τον Ιούλιο είδαμε ένα ράλι ανακούφισης στο χρηματιστήριο, καθώς η απαισιοδοξία έφτασε σε ακραία επίπεδα και καθώς τα μακροπρόθεσμα επιτόκια υποχωρούν», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance. «Πιστεύουμε ότι το ράλι θα διαρκέσει μέχρι αργότερα το καλοκαίρι, αλλά καθώς οι τιμές των μετοχών ανακάμπτουν και γίνεται όλο και πιο σαφές ότι οδεύουμε προς μια πιο τυπική ύφεση, θα επανέλθουν οι ανησυχίες για την αγορά», πρόσθεσε.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις εντοπίζονται στον κλάδο ενέργειας, καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί πάνω από 5% στα 93,30 δολάρια, με την Diamondback Energy να χάνει 3,7% και την ExxonMobil να είναι στο -2%. Απώλειες 1,6% σημειώνει η Chevron, στο -2,6% είναι η Devon Energy και στο -1,5% η Occidental Petroleum.Διορθωτικά κινείται και ο κλάδος της τεχνολογίας, ο οποίος ήταν μεταξύ αυτώνμε τις καλύτερες επιδόσεις από τότε που η αγορά βρέθηκε σε πολυετή χαμηλά στα μέσα Ιουνίου. Η Apple, η Microsoft και η Alphabet είναι όλες στο “κόκκινο”.

Οι μετοχές της Apple σημείωσε κέρδη 25% από τις 16 Ιουνίου έως την Παρασκευή. Η Microsoft σημείωσε άνοδο 14% και η Alphabet ήταν κατά 10% υψηλότερα την ίδια περίοδο.Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές έχουν να αφομοιώσουν περισσότερα οικονομικά στοιχεία και εταιρικά κέρδη. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στα στοιχεία της Παρασκευής για τις μισθοδοσίες, τα οποία και θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την αγορά εργασίας. Μέχρι στιγμής φέτος, η σταθερή ανάπτυξη των θέσεων εργασίας έχει ωθήσει τους οικονομολόγους να λένε ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται επί του παρόντος σε ύφεση, ακόμη και με δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικού ΑΕΠ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street