Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τον Dow να αντέχει τις πιέσεις της νέας αλλαγής των εκτιμήσεων για τον τόνο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής Federal Reserve, μετά και τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,23% στις 32.801 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,17% στις 4.145 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,50% στις 12.657 μονάδες.

Βαρίδι η απασχόληση

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν τα θετικά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς η ανεργία υποχώρησε τον Ιούλιο του 2022 στο 3,5% από 3,6%, παρά τις μέχριx πρότινος ανησυχίες ότι η πολιτική σύσφιξης της Federal Reserve έχει επηρεάσει την αγορά. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν 528 χιλ. νέες θέσεις εργασίας, διπλάσιες από ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

«Οι επενδυτές βλέπουν ότι η αγορά εργασίας μπορεί να αντέξει την πολιτική αύξησης των επιτοκίων της Fed, όπως έγινε και τον Ιούνιο», δήλωσε ο Mike Loewengart, διευθύνων σύμβουλος επενδυτικής στρατηγικής στο E-Trade.

«Όποιος τοποθετήθηκε στο σενάριο ότι η Fed θα αλλάξει το ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής ή θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια θα πρέπει να αναθεωρήσει», δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην B. Riley Finances.

Σε επίπεδο εβδομάδας

Μικτή ήταν η εικόνα που εμφάνισαν οι δείκτες σε επίπεδο εβδομάδας, με τον S&P 500 να σημείωσε άνοδο 0,3% την εβδομάδα, επιχειρώντας να πετύχει ένα σερί τριών ανοδικών εβδομάδων. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,1% αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq Composite σημειώνει καλύτερη απόδοση, καταγράφοντας άνοδο 2,1%.

Σε επίπεδο τίτλων, η Amazon βρέθηκε στο επίκεντρο σήμερα, καθώς ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την iRobot έναντι 61 δολ. ανά μετοχή, ή 1,7 δισ. δολ. περιλαμβανομένου και του χρέους. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της iRobot ανεστάλη, καθώς το τίμημα συνιστά premium 22% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης, στα 49,99 δολάρια. Η Amazon κέρδισε 1%.

Επίσης, οι μετοχές της DoorDash ενισχύθηκαν περισσότερο από 10%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η υπηρεσία παράδοσης τροφίμων ανέφερε ότι οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 23% σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 30%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street