Πτωτικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τροφοδοτούν εκ νέου τις εκτιμήσεις για τη διατήρηση του επιθετικού τόνου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,38% στις 32.604 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,58% στις 4.127 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,96% στις 12.602 μονάδες.

Θετικά είναι τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς η ανεργία υποχώρησε τον Ιούλιο του 2022 στο 3,5% από 3,6%, παρά τις μέχριx πρότινος ανησυχίες ότι η πολιτική σύσφιξης της Federal Reserve έχει επηρεάσει την αγορά. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν 528 χιλ. νέες θέσεις εργασίας, διπλάσιες από ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

«Οι επενδυτές βλέπουν ότι η αγορά εργασίας μπορεί να αντέξει την πολιτική αύξησης των επιτοκίων της Fed, όπως έγινε και τον Ιούνιο», δήλωσε ο Mike Loewengart, διευθύνων σύμβουλος επενδυτικής στρατηγικής στο E-Trade.

«Όποιος τοποθετήθηκε στο σενάριο ότι η Fed θα αλλάξει το ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής ή θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια θα πρέπει να αναθεωρήσει», δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην B. Riley Finances.

Σε επίπεδο εβδομάδας

Μικτή είναι η εικόνα που εμφανίζουν οι δείκτες σε επίπεδο εβδομάδας, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 0,5% την εβδομάδα, επιχειρώντας να πετύχει ένα σερί τριών ανοδικών εβδομάδων. Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,4% αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq Composite σημειώνει καλύτερη απόδοση, καταγράφοντας άνοδο 2,7%.

Σε επίπεδο τίτλων, η Amazon βρίσκεται στο επίκεντρο σήμερα, καθώς ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την iRobot έναντι 61 δολ. ανά μετοχή, ή 1,7 δισ. δολ. περιλαμβανομένου και του χρέους. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της iRobot ανεστάλη, καθώς το τίμημα συνιστά premium 22% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης, στα 49,99 δολάρια. Η Amazon κερδίζει 2%.

Επίσης, οι μετοχές της DoorDash ενισχύονται περισσότερο από 10%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η υπηρεσία παράδοσης τροφίμων ανέφερε ότι οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 23% σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 30%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street