Με σημαντικά κέρδη, αν και με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα, έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρήκε στηρίγματα σήμερα από τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα διαλευκανθεί η υπόθεση των υποκλοπών, κλείνοντας τα σενάρια περί πολιτικής κρίσης. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,31% στις 860,32 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 39 εκατ. ευρώ, όπως συμβαίνει στην καρδιά του Αυγούστου.

Παρά το γεγονός ότι η αγορά άρχισε “μουδιασμένη”, σταδιακά οι αγοραστές έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην πλειονότητα. Τα κέρδη διευρύνθηκαν μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω του οποίου ξεπεράστηκαν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών στη χώρα. Βέβαια το κλίμα παραμένει εύθραυστο, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο, καθώς ο πολιτικός κίνδυνος δεν έχει εκλείψει, κάτι που ενδεχομένως θα φανεί τις επόμενες ημέρες στην αγορά.

Κινήσεις με χαρακτήρα αντίδρασης

Όπως σχολίασαν πηγές στον ot.gr, οι αγοραστικές κινήσεις έδειξαν σήμερα να έχουν περισσότερο χαρακτήρα αντίδρασης, μετά από τις ισχυρές πιέσεις, με την αγορά να χρειάζεται χρόνο για να διαπιστώσει εάν ελλοχεύει μια βαθύτερη κρίση στην κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές. Τα σενάρια ενδεχομένως θα δοκιμαστούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς θα επιστρέψει η πολιτική επικαιρότητα σε όλο της το εύρος.

Τεχνικά, πάντως, το ΧΑ βρήκε σήμερα κάποια πατήματα για να συνεχίσει την άνοδο που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, και της οποίας η αξία ενδυναμώθηκε μετά την προ ημερών καθαρή διάσπαση των 840 μονάδων. Την ίδια ώρα, σε περίπτωση συνέχισης των πιέσεων, εάν κρατήσουν οι 840 μονάδες, θα δοθεί επιβεβαίωση και τελικά αγοραστικό σήμα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα εν είδει επανατοποθέτησης υπέρ του ανοδικού υφιστάμενου momentum που φαίνεται να οδηγεί στην περιοχή των 900, χοντρικά.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Ελλάκτωρ έκλεισε με άλμα 7%, ενώ Λάμδα και Πειραιώς ξεχώρισαν με το +5,36% και το +4,56% που σημείωσαν. Σημαντικά ήταν τα κέρδη σε Μυτιληναίο, Alpha Bank, Titan, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ και Quest.

Πτωτικά έκλεισαν οι Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και ΔΕΗ, ενώ ο Σαράντης έχασε 1,45%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες