Ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, προσπαθώντας να συνεχίσουν την καλή πορεία που ήδη μετρά τρεις ανοδικές εβδομάδες, ενώ η αγορά αναμένει τα στοιχεία του πληθωρισμού αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,77% στις 33.055 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,83% στις 4.179 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,17% στις 12.805 μονάδες.

Ανοδικό σερί

Η Wall Street προέρχεται από μία ακόμη ανοδική εβδομάδα, την τρίτη στη σειρά, καθώς έχουν καμφθεί οι ανησυχίες για τον κίνδυνο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας. Ήδη η ανθεκτική αγορά εργασίας σηματοδότησε επίσης ότι η οικονομία θα μπορούσε να αντέξει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve, ενώ αναμένονται τα στοιχεία από τον πληθωρισμό, ώστε να αξιολογηθεί η μέχρι τώρα σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

«Το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς από το χαμηλό της 16ης Ιουνίου φαίνεται να έχει βάση στα οικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα κερδών που ανακοινώθηκαν», δήλωσε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Oppenheimer, John Stoltzfus.

Επίσης, θετικά κινούνται και οι τίτλοι που σχετίζονται με την καθαρή ενέργεια, αφότου η Γερουσία ψήφισε ένα νομοσχέδιο 430 δισ. δολαρίων για το κλίμα, στο πλαίσιο για το νόμο περί μείωσης του πληθωρισμού, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Πτώση

Στον αντίποδα, οι μετοχές της κατασκευάστριας chip Nvidia υποχωρούν περισσότερο από 7% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου ανήλθαν στα 6,7 δισ. δολάρια. Η εταιρεία είχε προηγουμένως αναφέρει ότι τα έσοδα θα διαμορφώνονταν στα 8,1 δισ. δολάρια.

Απώλειες άνω του 13% σημειώνουν και οι μετοχές της εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας Palantir, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες το δεύτερο τρίμηνο. Η Palantir έχασε 1 σεντ ανά μετοχή ή 473 εκατ. δολάρια από έσοδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv περίμεναν κέρδη 3 σεντς  ανά μετοχή σε έσοδα 471,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια νέα μέτρηση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη, θα δώσει στους επενδυτές περισσότερη ορατότητα σχετικά με την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας στη συνεδρίαση πολιτικής της τον Σεπτέμβριο. Οι traders τιμολογούν τώρα με μεγαλύτερη πιθανότητα αύξησης 0,75 ποσοστιαίων μονάδων τον επόμενο μήνα, που θα ήταν η τρίτη συνεχόμενη αύξηση αυτού του μεγέθους.

Ο βασικός ΔΤΚ, ο οποίος περιλαμβάνει ενέργεια και τρόφιμα, αναμένεται να υποχωρήσει στο 8,7% τον Ιούλιο, από το υψηλό 40 ετών του 9,1% τον Ιούνιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street