Βελτιωμένο είναι αυτήν την ώρα το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να διαλευκανθεί η υπόθεση των υποκλοπών, κλείνοντας τα σενάρια περί πολιτικής κρίσης. Ο γενικός δείκτης σημειώνει πλέον κέρδη 0,90% στις 857,07 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 18 εκατ. ευρώ.

Αν και το ζήτημα των υποκλοπών παραμένει ανοιχτό, η διαβεβαίωση του Μητσοτάκη λειτουργεί ως ανάχωμα στις πιέσεις που δέχτηκε από την Παρασκευή η αγορά, υπό το φόβο μιας σοβαρής πολιτικής κρίσης. Βέβαια, οι αγοραστικές κινήσεις δείχνουν να έχουν περισσότερο χαρακτήρα αντίδρασης, μετά από τις ισχυρές πιέσεις, με την αγορά να χρειάζεται χρόνο για να διαπιστώσει εάν ελλοχεύει μια βαθύτερη κρίση στην κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Στο ταμπλό

Τεχνικά, φαίνεται ότι το ΧΑ ψάχνει πατήματα για να συνεχίσει την άνοδο που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, και της οποίας η αξία ενδυναμώθηκε μετά την προ ημερών καθαρή διάσπαση των 840 μονάδων. Την ίδια ώρα, σε περίπτωση συνέχισης των πιέσεων, εάν κρατήσουν οι 840 μονάδες, θα δοθεί επιβεβαίωση και τελικά αγοραστικό σήμα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα εν είδει επανατοποθέτησης υπέρ του ανοδικού υφιστάμενου momentum που φαίνεται να οδηγεί στην περιοχή των 900, χοντρικά.

Σε επίπεδο τίτλων, Λάμδα, Πειραιώς, Alpha Bank και Μυτιληναίος ηγούνται της ανόδου, ενώ σημαντικά είναι τα κέρδη σε Quest, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Titan, Aegean και Βιοχάλκο. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Eurobank, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες