Με απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από την Κίνα και αναμένουν την ανακοίνωση για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ.

Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 2,07%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να υποχωρεί 3,11%. Οι δεικτοβαρείς Meituan και JD.com σημείωσαν πτώση 4,2% και 4,29% αντίστοιχα.

Σε πτωτικά εδάφη και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας, με το Shanghai Composite να κλείνει κατά 0,37% χαμηλότερα και το Shenzhen Component να υποχωρεί κατά 0,56%.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας για τον Ιούλιο σημείωσε άνοδο 4,2% από πέρυσι, χαμηλότερα από την αύξηση 4,8% που προβλεπόταν σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 2,7% τον Ιούλιο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, φτάνοντας στο μεγαλύτερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 2020. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διαμορφωθεί στο 2,9%.

«Οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν περιορισμένες στην Κίνα, επειδή τα σποραδικά lockdown έχουν επιβαρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες και τη συνολική οικονομική δραστηριότητα», ανέφερε η Commonwealth Bank.

Αργότερα σήμερα αναμένονται και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 8,7%, σε σύγκριση με 9,1% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Dow Jones.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,72%, ενώ ο δείκτης Topix διολίσθησε κατά 0,29%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε 0,65% και ο Kosdaq σημείωσε πτώση 1,02%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές