Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο Nasdaq είναι βαρίδι για τη Wall Street, καθώς σήμερα επηρεάστηκε από το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργήσει ο κλάδος των τσιπ, μετά και τα τελευταία αποτελέσματα της Nvidia και την υποβάθμιση των προβλέψεων της Micron.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,25% στις 32.751 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,42% στις 4.122 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,19% στις 12.493 μονάδες.

Δύσκολη εβδομάδα για τους κατασκευαστές τσιπ

Το κλίμα στη Wall Street έχει επιδεινωθεί, με τις ανησυχίες να εστιάζουν στον κλάδο των τσιπ. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για τους κατασκευαστές τσιπ. Τη Δευτέρα, η πιο αδύναμη από την αναμενόμενη καθοδήγηση (guidance) εσόδων από την Nvidia προκάλεσε τα πρώτα σύννεφα στον κλάδο.

Σήμερα, ήταν η σειρά της εταιρείας κατασκευής τσιπ μνήμης Micron, που προειδοποίησε ότι τα έσοδα ενδέχεται να είναι κατώτερα των αρχικών εκτιμήσεων της λόγω «μακροοικονομικών παραγόντων και περιορισμών στην αλυσίδα εφοδιασμού». Η μετοχή υποχώρησε πάνω από 5%.

«Πρόκειται για δύο μεγάλους παίκτες που νομίζω ότι οι επενδυτές πίστευαν ότι ήταν σε καλύτερη θέση να αντέξουν τα πρόσφατα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Νομίζω ότι υπάρχει ανησυχία ότι αυτό θα επηρεάσει πραγματικά τον κλάδο της τεχνολογίας», δήλωσε ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής στην Oanda.

Διαβάστε ακόμα: Φλερτάρει με τα 1.800 δολάρια ο χρυσός

Υποχώρησε η Novavax

Επίσης, η Novavax υποχώρησε κατά 27% μετά την περικοπή της καθοδήγησης εσόδων για ολόκληρο το έτος, λόγω της χαμηλής ζήτησης για τα εμβόλια της για τον Covid. Η Upstart υποχωρεί κατά 13%, αφού η εταιρεία καταναλωτικών δανείων ανέφερε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που έχασαν τις προσδοκίες τόσο για τα κέρδη όσο και για τα έσοδα.

«Πιστεύω ότι οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τις αγορές τους εδώ», δήλωσε ο Jim Lacamp της Morgan Stanley. «Θα πρέπει να οι επενδυτές να σκεφτούν να χρησιμοποιήσουν το ράλι σαν αυτό για να μειώσουν κάποιες θέσεις», πρόσθεσε.

Στο οικονομικό μέτωπο, οι επενδυτές αναμένουν τα τελευταία στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουλίου, που αναμένονται την Τετάρτη, για να έχουν κάποια σαφήνεια στην πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street