Με άλμα που έφτασε το 1,9% υποδέχτηκε τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και το ελληνικό χρηματιστήριο, ακολουθώντας τα κέρδη “ανακούφισης” που υπήρξαν και στις διεθνείς αγορές, διαπερνώντας μάλιστα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε τελικά με κέρδη 1,86% στις 875,47 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 39 εκατ. ευρώ.Τα κέρδη στην αγορά εντάθηκαν, όταν έγινε γνωστό ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ κινήθηκε σε καλύτερα του αναμενομένου επίπεδα, με τις αγορές να καταλήγουν στο ότι η μέχρι τώρα σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής δεν έχει επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη, αλλά έχει βελτιώσει την αυξητική πορεία των τιμών καταναλωτή.  Και αυτή η πορεία σαφώς επηρεάζει την Ευρωζώνη, πρωτίστως σε επίπεδο συναλλάγματος, με το ευρώ να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και πλησίον της απόλυτης ισοτιμίας με το δολάριο, διαμορφώνοντας με τη σειρά του και τις ροές κεφαλαίων από και προς την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα

Διαβάστε επίσης: Οριακή μείωση του πληθωρισμού τον Ιούλιο στην Ελλάδα Με στήριγμα αυτά τα στοιχεία, οι κινήσεις των αγοραστών οδήγησαν τον γενικό δείκτη πάνω από τη ζώνη του εκθετικού κινητού των 200 ημερών, ο οποίος χάθηκε την περασμένη Παρασκευή. Η διάσπαση των 866 μονάδων, βελτίωσε τη βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα της αγοράς, ένα ακόμη στοιχείο υποστηρικτικό για τις δύσκολες συναλλακτικά ημέρες που ακολουθούν.  Βέβαια, προφανώς, η αγορά έχει μπει στη γνωστή επενδυτική ραστώνη του Αυγούστου, ώστε να αναζητείται κάποιος βαρύς καταλύτης που θα δώσει ώθηση σε μια αγορά που ψάχνει αφορμή να εκραγεί. Η έλλειψη τάσης και η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά, ωστόσο ήδη ο γενικός δείκτης έχει «πάρει πίσω» το ανοδικό κενό των 850-855 μονάδων, όπως αναφέρει η Trader24.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρά ήταν τα κέρδη σε Πειραιώς, Βιοχάλκο και ΔΕΗ, ενώ άνω του 3% ήταν εκείνα σε Εθνική, Λάμδα και ΕΛΧΑ. Σημαντική ήταν η άνοδος σε ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Alpha Bank, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Μυτιληναίο, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ και Aegean.

Στον αντίποδα ο  Ελλάκτωρ έχασε 1,88%, ενώ ο Σαράντης υποχώρησε 3,67%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες