Η έλλειψη κατεύθυνσης και η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της δεύτερης συνεδρίασης της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τον ΓΔ να αλλάζει 12 φορές πρόσημο πριν κλείσει τελικά οριακά αρνητικός στο -0,09%.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, που θέλει τον Δείκτη να συντήρει την ανοδικότητά του, έχοντας μάλιστα «πάρει πίσω» το ανοδικό κενό των 850-855 μονάδων.

Η ζώνη υποδοχής στην περίπτωση ανοδικής συνέχισης είναι οι 900 μονάδες, ειδικά δε αν η Wall Street μείνει στις ράγες της, κυρίως ωθούμενη από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις, όπως λ.χ. τα επικείμενα στοιχεία για τον ΔΤΚ Ιουλίου στις ΗΠΑ.

Πρωταγωνιστές ήταν αφενός και πάλι οι τραπεζικές μετοχές, απορροφώντας το 1/3 του συνολικού τζίρου, αφετέρου οι Ελλάκτορας και Σαράντης, που υπεραπέδωσαν της αγοράς, τουλάχιστον από τη μεγάλη κεφ/ση, με τον πρώτο να συνεχίζει ισχυρός για δεύτερη ημέρα, στο πλαίσιο των ζυμώσεων για τη δημόσια πρόταση.
Και προφανώς, η αγορά έχει μπει στη γνωστή επενδυτική ραστώνη του Αυγούστου, ώστε να αναζητείται κάποιος βαρύς καταλύτης που θα δώσει ώθηση σε μια αγορά που ψάχνει αφορμή να εκραγεί.

Στην αγορά ομολόγων, τέλος, παραμένουν οι ευκαιρίες σε αξιοπρεπέστατες εκδόσεις, που πολλαπλασιάζουν το “χαμηλό” κουπόνι λόγω της έκπτωσης στο ταμπλό, με τα καλύτερα αυτών να είναι εκείνα των ΕΛΧΑ, ΜΟΗ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News