Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού σε μια συνεδρίαση με διακυμάνσεις,  καθώς μετά την ανακοίνωση καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό, οι traders εκτιμούν ότι η Fed μπορεί να μην προχωρήσει σε επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,26% στα 1.798,79 δολάρια η ουγγιά. Τα  αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενισχύθηκαν κατά 0,15% υψηλότερα στα 1.815,1 δολάρια η ουγγιά.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα: Τι δείχνουν οι αποδόσεις για τις επόμενες κινήσεις Fed και ΕΚΤ

Με το βλέμμα στη Fed

«Ο χρυσός είχε αρχικά μια σπασμωδική αντίδραση μετά τα πιο ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια λιγότερο επιθετική Fed. Όμως, στη συνέχεια συνειδητοποίησαν ότι τα δεδομένα είναι ήμερα και όχι εξημερωμένα», δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

«Η βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα για την αγορά χρυσού έχει γίνει πιο ανοδική πρόσφατα, γεγονός που προσκαλεί τους κερδοσκοπικούς αγοραστές. Ο επόμενος ανοδικός στόχος τιμών για τους ταύρους είναι το επίπεδο των 1.850 δολαρίων και πάνω από αυτό, τα 1.900 δολάρια» λέει στο Reuters, ο ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals, Τζίμι Γουάικοφ.

«Ο επόμενος σημαντικός παράγοντας για την αγορά χρυσού θα είναι τα σχόλια και οι υποδείξεις των αξιωματούχων της Fed σχετικά με την πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων», σημειώνει  διευθυντής του τμήματος μετάλλων στην High Ridge Futures, Ντέηβιντ Μέγκερ

Βοηθώντας επίσης τον χρυσό, ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε πάνω από 1%, ενισχύοντας την ελκυστικότητά του μεταξύ των αγοραστών στο εξωτερικό. Επίσης πτωτικά κινήθηκαν και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά την ανακοίνωση για τον πληθωρισμό.

Η Goldman Sachs, εν τω μεταξύ, μείωσε τις προβλέψεις της για την τιμή του χρυσού για τους επόμενους τρεις, έξι και 12 μήνες στα 1.850, 1.950 και 1.950 δολάρια ανά ουγγιά από 2.100, 2.300 και 2.500 δολάρια αντίστοιχα και δήλωσε ότι «δομικά, ο χρυσός είναι πιθανό να παραμείνει σε ένα εύρος τιμών, καθώς οι παράγοντες ανόδου και πτώσης της τιμής του συνεχίζουν να αντισταθμίζουν ο ένας τον άλλον”.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,16% στα 20,74 δολάρια η ουγγιά και η πλατίνα 1,1% στα 943,9 δολάρια. Στον αντίποδα υποχώρησε το παλλάδιο κατά 1,63% στα 2.251,48 δολάρια

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές