Μια απογοητευτική πορεία ρόλερ κόστερ ήταν η σημερινή για το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς από την πρωινή προσπάθεια ανάκτησης των 870 μονάδων, τελικά βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση και στη ζώνη των 850 μονάδων πλέον.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,45% στις 855,70 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται κοντά στα 54 εκατ. ευρώ.

Μπορεί η δεικτοβαρής Coca Cola να προσπάθησε σήμερα να οδηγήσει την αντίδραση της αγοράς, αλλά δεν μπορεί να «αντιμετωπίσει» τις ισχυρές απώλειες της πλειονότητας των τίτλων του ΧΑ. Έτσι, οι πωλητές όχι μόνο επικράτησαν, αλλά επιτάχυναν για ακόμη μία ημέρα το risk off από μια αγορά που δείχνει πλέον ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη στην οποία έχει περιέλθει για τρίτη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες.

Από τις ΗΠΑ ο ρυθμός

Όπως αναφέρει η Trader24, είναι προφανές ότι ο ρυθμός δίδεται από τις ΗΠΑ, όπου και λαμβάνουν χώρα οι πρώιμες και σημαντικότερες ζυμώσεις σχετικά με το μείζον ζήτημα του πληθωρισμού, ενώ η Ευρώπη αντιμετωπίζει γεγονότα που οδηγούν σε κρίση με μαθηματική ακρίβεια, μιας και υφίσταται τόσο η ενεργειακή αναστάτωση, όσο και η αδυναμία, σε αυτήν τη φάση, της ΕΚΤ να ενεργήσει στην καταστροφική άνοδο του δικού της ΔΤΚ.

Διαβάστε επίσης: Προσπάθειες να ανακάμψει κάνει η Wall Street

Έτσι, ο γενικός δείκτης ξαναβρέθηκε στα επίπεδα που είχε βρεθεί στις αρχές του καλοκαιριού, και σε κάθε περίπτωση προ της αντίδρασης που καταγράφηκε από τα μέσα του Ιουλίου. Και αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά για κάποιους κλάδους μπορεί να διαφοροποιήσει δραστικά την χρηματιστηριακή τους συμπεριφορά προς το θετικότερο, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζεται η επίδραση του διεθνούς περιβάλλοντος.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ο Σαράντης βρέθηκε στο επίκεντρο των πιέσεων, καταγράφοντας απώλειες 5,54%. Ισχυρές ήταν οι πιέσεις σε Alpha Bank,  ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Titan και Τέρνα Ενεργειακή.

Πτωτικά έκλεισαν και οι: Aegean, Λάμδα, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς και Eurobank.  ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ έκλεισαν με μικρά κέρδη, ενώ η Coca Cola περιορίστηκε στο +1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών