
Ορίστηκαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς (ΕΣΚΑ) με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, πρόεδρος του ΕΣΚΑ ορίζεται ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, με αναπληρώτρια την προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή, Αγγελική Πύθουλα.
Τα υπόλοιπα μέλη
Γραμματέας του ΕΣΚΑ ορίζεται ο Στυλιανός Καναβός, υπάλληλος της διεύθυνσης Πολιτικής και Ενημέρωσης Καταναλωτή, με αναπληρώτρια την Σοφία Κροκίδα, υπάλληλο της ίδιας διεύθυνσης.
Ως εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίστηκαν ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής και Ενημέρωσης Καταναλωτή και ο Γεώργιος Διονυσόπουλος, συνεργάτης του γενικού γραμματέα Εμπορίου.
Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή κρίση: Η Ευρώπη είναι «αναγκασμένη» να σώσει τους καταναλωτές
Στο ΕΣΚΑ συμμετέχουν και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης, αναπληρούμενος από την Βασιλική Μπώλου, αναπληρώτρια Συνήγορο του Καταναλωτή.
Ως εκπρόσωποι των Δευτεροβάθμιων Ενώσεων Καταναλωτών συμμετέχουν η Μικαέλα Χριστοδούλου και ο Κωστής Γεωργάκης από την ΠΟΜΕΚ Παρέμβαση και από τι ΙΝΚΑ ΓΟΚΕ ο Γιώργος Λεχουρίτης και ο Άγγελος Πιλάτης.
Ως εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Καταναλωτών συμμετέχουν ο Κωνσταντίνος Λεβένης από την Καταναλωτική Συνείδηση, ο Απόστολος Ραυτόπουλος από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και ο Νικόλαος Τσεμπερλίδης από το ΚΕΠΚΑ.
Εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι η Αθανασία Γαβαλά, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ο Παντελής Λεγάτος, εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού η Πηνελόπη Νομπιλάκη, εκπρόσωπος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ο Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος η Διονυσία Πρασσά.
Από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα συμμετέχει ο Ιωάννης Μούργελας, από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος ο Αντώνης Μακρής, από την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος ο Νίκος Δήμας, από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος η Αγγελική Παπασπυροπούλου, από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ο Γιώργος Αμβράζης.
Εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.) (με τον ν. 4673/2020 διαδέχτηκε τη ΝΕΑ ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ) είναι ο Σπύρος Αντωνόπουλος, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ο Μιχάλης Μητσόπουλος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ο Χρήστος Μπλουγούρας και εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης.
Ως εκπρόσωποι υπηρεσιών γενικού – κοινωνικού ενδιαφέροντος ανάλογα με τη θεματική ενότητα: από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων η Παναγιώτα Μάλαμα, από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ο Κομνηνός Κόμνιος, από την ΕΥΔΑΠ η Στυλιανής Πολιτάκη και από τον ΟΑΣΑ η Χριστίνα Βάρλα.
Η θητεία των μελών του ΕΣΚΑ είναι τριετής.


Latest News

Εύσημα Γκεοργκίεβα σε Ελλάδα - «Από τις καλύτερες επιδόσεις ανάπτυξης στην Ε.Ε.»
Πιερρακάκης: Ατενίζουμε το μέλλον πιο αισιόδοξα - Τι είπε η διευθύντρια του ΔΝΤ μετά τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Νέο τοπίο στα αποταμιευτικά προϊόντα - Πώς η ΕΚΤ αλλάζει τον χάρτη
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει μειώσει επτά φορές από τον περασμένο Ιούνιο τα επιτόκια

Δημογραφικό: Το «αγκάθι» στα...σπλάχνα της ελληνικής οικονομίας
Είναι χαρακτηριστικό πως η ηλικιακή ομάδα των 30-44 ετών βαίνει αναλογικά μειούμενη, ενώ αυξάνονται οι εργαζόμενοι άνω των 65 ετών

Προς κατάργηση (;) το τέλος επιτηδεύματος στα Airbnb - Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις
Πρώτη νίκη του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων (STAMA) στο ΣτΕ για τα Airbnb

Πώς να κερδίσετε φορο-μπόνους με ανακαίνιση κατοικίας – Έως 16.000 ευρώ η μείωση φόρου
Διατηρείται για ακόμη ένα έτος η έκπτωση φόρου – Προϋποθέσεις και «κόφτες»

Οι 10 + 3 κρίσιμες ερωταπαντήσεις για τα νέα συμβόλαια ακινήτων
Όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες μέχρι την πλήρη έναρξη λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων

La Repubblica: Θετική αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας
Όπως σημειώνει για τα πλεονάσματα του 2024 πρόκειται για «εξαιρετική επίδοση για μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία πριν από 15 χρόνια είχε υποστεί υποβάθμιση του δημόσιου χρέους της σε junk bond

Επιστρέφουν τα χρήματα από τους Αναπτυξιακούς Νόμους που δεν αξιοποιήθηκαν - Τι είπε ο Θεοδωρικάκος
Σε ό,τι αφορά στις τιμές του Πάσχα ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης να δείξουν περισσότερη υπευθυνότητα

Οδηγός για τα καταπατημένα - Πώς θα αποκτήσετε τίτλους ιδιοκτησίας
10+3 ερωταπαντήσεις για την απόκτηση των τίτλων ιδιοκτησίας για καταπατημένα ακίνητα – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για την εξαγορά και η διαδικασία για την κατοχύρωση της περιουσίας

Οι «αστερίσκοι» στον δρόμο για το δημόσιο χρέος μέχρι το 2032
Ακόμη και αν αυτή η κυβερνητική πρόβλεψη για δημόσιο χρέος στο 140% του ΑΕΠ το 2027 καταστεί γεγονός, το ελληνικό χρέος θα παραμένει το υψηλότερο στην ευρωζώνη