Πιέσεις δέχτηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς το ήδη αρνητικό κλίμα που έχει κυριαρχήσει τις τελευταίες ημέρες επιβαρύνθηκε από τα μακροοικονομικά στοιχεία.

Οι δείκτες

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε 1,18% και ο Shenzhen Component σημείωσε πτώση 1,74%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ μάζεψε στο τέλος κάποιες απώλειες αλλά έκλεισε στο -0,39%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech κέρδισε 0,78%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,49% και ο δείκτης Topix έχασε 0,4%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,2%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε 0,36% υψηλότερα ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,8%.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της BYD υποχώρησαν πάνω από 10%, αφού η Berkshire Hathaway του Warren Buffett περιόρισε το μερίδιό της στην εταιρεία. Η Berkshire πούλησε 1,33 εκατομμύρια μετοχές της BYD για περίπου 47 εκατομμύρια δολάρια — κατέχοντας τώρα στον όμιλο 218,7 εκατομμύρια μετοχές, ή μερίδιο 19,92%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο επίσημος δείκτης υπευθύνων αγορών της Κίνας για τον Αύγουστο ξεπέρασε ελαφρά τις προσδοκίες, φθάνοντας στο 49,4, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ο μη μεταποιητικός PMI ήταν στο 52,6. Ωστόσο, ανησυχία προκάλεσε η είδηση ότι οι μεγάλες πόλεις της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των Dalian και Shenzhen, ενίσχυσαν τους περιορισμούς για τον Covid.

Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία αυξήθηκε απροσδόκητα κατά 1% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Τα τελευταία στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για συρρίκνωση 0,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters, αφού η Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς του Covid.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές