Παρά το πρωινό αισιόδοξο άνοιγμα και την προσπάθεια εξισορρόπησης της φυγόκεντρου δυναμικής, ο Γενικός Δείκτης σταδιακά κατηφόριζε, και τελικά έκλεισε στα χαμηλά ημέρας, στη σκιά της επενδυτικής ανασφάλειας. Και με τις ευρωαγορές να μην βοηθούν, παρουσιάζοντας αντίστοιχα αδύναμη εικόνα, το μόνο που αμβλύνει την κακή εξέλιξη είναι οι χαμηλοί όγκοι με τους οποίους επήλθε η πτώση.

Και πάλι, η ομοφωνία των αρνητικών προσήμων σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση δεν άφησε περιθώρια, με τη συντριπτική πλειοψηφία των εισηγμένων να κλείνουν κόκκινες, και τον τραπεζικό κλάδο να προΐσταται της πτώσης. Μοναδική εξαίρεση απετέλεσε η δεικτοβαρής ΕΕΕ που διέσωσε την παρτίδα ώστε να μην έρθουν τα  χειρότερα, ενώ και η απάθεια στην αγορά παραγώγων συνετέλεσε στον καθησυχασμό.

Τεχνικά, ο ΓΔ είδε τη στήριξη των 865 να απειλείται, αν και όχι πειστικά, ενώ το ανοδικό σενάριο μάλλον θα μεταφρασθεί, εφόσον έλθει, ως αδύναμη αντίδραση κόντρα στην υφιστάμενη κραταιά πτωτική τάση.

Η απειλή έρχεται από τις ΗΠΑ και την πίεση που δέχεται η Wall Street στο βωμό των πληθωριστικών πιέσεων και των συν αυτώ ενεργειών της Fed να τον τιθασεύσει, ώστε μοιραία να πέφτουν τα βλέμματα εκεί, για τη συναγωγή κάποιου συμπεράσματος για τη συνέχεια σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News