Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν αρνητικά τα αποτελέσματα της δραστηριότητας εργοστασίων της Κίνας.

Οι δείκτες

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 1,67% χαμηλότερος, ενώ το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε στα 0,6803 δολάρια. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας διολίσθησε 1,75% και ο δείκτης Topix υποχώρησε 1,39%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε 1,52% χαμηλότερα και ο δείκτης Hang Seng Tech έχασε 1,15%.

Ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε απώλειες 1,83% και ο Kosdaq έχασε 1,49%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,24% με τον Shenzhen Component να κλείσει επίσης ανοδικά κατά 0,171%.

Ο PMI της Κίνας

Ο Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών της Κίνας Caixin/Markit για τον Αύγουστο έδειξε ότι ο κλάδος διολισθαίνει σε συρρίκνωση αυτόν τον μήνα. Τα στοιχεία προστέθηκαν στα επίσημα του PMI μεταποίησης που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη και έδειξαν ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα συρρικνώθηκε εν μέσω πρόσφατης αύξησης των μολύνσεων από τον Covid και εξαιτίας του ότι η χώρα αντιμετωπίζει τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων δεκαετιών.

Εμπορικό έλλειμμα Ν. Κορέας

Την ίδια ώρα, τα εμπορικά στοιχεία της Νότιας Κορέας για τον μήνα Αύγουστο έδειξαν εμπορικό έλλειμμα 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι εξαγωγές της χώρας παρουσίασαν αύξηση 6,6% από τον Αύγουστο του περασμένου έτους στα 56,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 28,2% στα 66,2 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές