Με λάθη και αποκλίσεις από το τελικό ποσό, εκδίδονται δύο στις δέκα συντάξεις με τις διαδικασίες fast track, τις συντάξεις εμπιστοσύνης και τις συντάξεις που υπολογίζονται με τον ψηφιοποιημένο τρόπο.

Ωστόσο το υπουργείο Εργασίας δεν φαίνεται να ανησυχεί και υπογραμμίζει ότι, εντός διαστήματος τεσσάρων μηνών, οι εκδιδόμενες συντάξεις επανελέγχονται και διορθώνονται τυχόν λάθη.

Διαβάστε επίσης: Οκτώ αλλαγές στο ασφαλιστικό – Ποιους αφορούν 

Συγκεκριμένα η κατεύθυνση που έχει δοθεί στον e–ΕΦΚΑ προβλέπει τα εξής: εντός τεσσάρων μηνών το αργότερο, χωρίς να υποβληθεί ένσταση από το δικαιούχο, οι υπηρεσίες του ταμείου θα επανεξετάζουν τις συντάξεις που εκδόθηκαν με τον τρόπο αυτό.

Τα στοιχεία του ΕΦΚΑ

Συνολικά και σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, το 96% των αιτήσεων που υποβλήθηκαν για τη λήψη κύριας σύνταξης, από το 2016 έως και τον Ιούλιο του 2022, έχει εκδοθεί, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του φορέα να σπάνε άλλο ένα ρεκόρ, εντός του καλοκαιριού, εκδίδοντας τον προηγούμενο μήνα 30.200 νέες συντάξεις.

Βέβαια, αν και πρόκειται για νέο μηνιαίο ρεκόρ έκδοσης, μένουν ακόμη τουλάχιστον 56.000 κύριες συντάξεις αλλά και δεκάδες χιλιάδες διεθνείς, επικουρικές και εφάπαξ που βρίσκονται σε αναμονή, ακόμη και για 5 χρόνια, ενώ συχνές είναι πλέον και οι ενστάσεις, καθώς δεν είναι λίγοι οι ασφαλισμένοι που λαμβάνουν μικρότερη από την αναμενόμενη σύνταξη μέσω του νέου συστήματος fast track, των συντάξεων εμπιστοσύνης και της ψηφιοποιημένης διαδικασίας.

Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ασκηθεί δρυμεία κριτική για το θέμα αυτό με την τομεάρχη εργασίας βουλευτή κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να αναφέρεται στην έκδοση «χιλιάδων συντάξεων με λάθη στους υπολογισμούς» και για «συντάξεις που βγαίνουν στο πόδι» με το fast track σύστημα «που επέβαλε το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να δείξει ότι μειώνει τις εκκρεμότητες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax