Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, καθώς έλαβαν κάποιες στηρίξεις από το χθεσινό ράλι ανόδου της Wall Street, ενώ αξιολογούνται και τα τελευταία στοιχεία από τις οικονομίες της περιοχής.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε κατά 2,04% υψηλότερα και ο Topix επίσης σημείωσε άνοδο 1,96%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 1,52% και ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο 0,71%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε κατά 0,14% υψηλότερος ενώ το Shenzhen Component διαπραγματεύτηκε κατά 0,51% χαμηλότερα. Ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε επίσης κατά 0,39%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε ελαφρώς.

Οι ναύλοι για containerships και bulks

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, οι ναύλοι για τα εμπορευματοκιβώτια και τα φορτηγά ξηρού φορτίου —ή πλοία που μεταφέρουν πρώτες ύλες και χύδην αγαθά— που μειώθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες, όπως ανακοίνωσε η S&P, αφήνοντας ένα παράθυρο μείωσης των τελικών προϊόντων.

Τα μοντέλα πρόβλεψης ναύλων της S&P έχουν επίσης εκτιμήσει ότι ο δείκτης Baltic Dry Index – ένα βαρόμετρο για την τιμή της μεταφοράς μεγάλων πρώτων υλών δια θαλάσσης – αναμένεται να μειωθεί περίπου 20% έως 30% για το έτος πριν ανακάμψει ελαφρά το 2024. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν τους αυξανόμενους κινδύνους μιας παγκόσμιας ύφεσης καθώς η καταναλωτική ζήτηση υποχωρεί εν μέσω αυξανόμενου κόστους ζωής και πληθωρισμού.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι προμηθευτές της Apple στην Ασία ενισχύθηκαν μετά την ανακοίνωση νέων προϊόντων, όπως το iPhone 14, τα νέα AirPods και τα Apple Watches. Στην Ταϊβάν, η Hon Hai σημείωσε άνοδο 0,94% ενώ η Catcher Technology επίσης αυξήθηκε κατά 0,3%.

Η Panasonic Holdings στην Ιαπωνία διαπραγματεύτηκε κατά 3,25% υψηλότερα, η TDK Corporation σημείωσε άνοδο 1,31%, η Nidec ενισχύθηκε κατά 2,76% και η Murata Manufacturing Company σημείωσε άνοδο 1,74%.

Στα μάκρο της ημέρας, η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε σε ετήσια βάση κατά 3,5% το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που προέβλεπαν ανάπτυξη 2,9%. Η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,9% σε επίπεδο τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές