Μίνι ράλι έκαναν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, συνεχίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη θετική τάση που παρατηρήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η οποία τροφοδοτήθηκε από τα σημαντικά εδαφικά κέρδη που σημείωσαν τα ουκρανικά στρατεύματα το Σαββατοκύριακο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,8%, με τον κλάδο των λιανεμπόρων να κερδίζει 4,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 1,66% στις 7.473 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 2,40% στις 13.402 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 1.95% στις 6.333 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Με θετικές προσδοκίες στη νέα εβδομάδα

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Philips σημείωσε κέρδη 3%, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν αναφορές στον ολλανδικό Τύπο ότι η ένωση μετόχων VEB απειλεί να παραπέμψει τον όμιλο στα δικαστήρια σχετικά με τον χειρισμό της ανάκλησης αναπνευστικών μηχανημάτων.

Κέρδη 4% και για τη Swiss Re μετά την ανακοίνωση ότι οι παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις, οι μακροοικονομικές εξελίξεις και η κλιματική αλλαγή έχουν αυξήσει τη ζήτηση για προστασία από τους κινδύνους και θα οδηγήσουν σε αυξημένα ασφάλιστρα.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της σουηδικής εταιρείας λιανικής Thule Group υποχώρησαν περισσότερο από 14%, αφού η εταιρεία εξέδωσε προειδοποίηση για χαμηλότερα κέρδη, επικαλούμενη την πτώση της ζήτησης στον τομέα λιανικής πώλησης ποδηλάτων.

Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (1.160 τετραγωνικά μίλια) αυτόν τον μήνα, δήλωσε την Κυριακή ο Ουκρανός επικεφαλής διοικητής στρατηγός Valeriy Zaluzhnyi, με το μεγαλύτερο μέρος αυτού του εδάφους να καταλαμβάνεται χάρη σε μια ταχεία επίθεση το Σαββατοκύριακο που ανάγκασε τη Ρωσία να εγκαταλείψει τον κύριο κόμβο εφοδιασμού της στην περιοχή Χάρκοβο.

Μετά από μήνες αδιεξόδου, αυτοί οι γρήγοροι ελιγμοί θα δώσουν στις αγορές περιθώριο να επανεξετάσουν το φάσμα των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τους αναλυτές. Η παρατεταμένη φθορά παραμένει μια επιλογή, αλλά ο πόλεμος δεν αναμένεται α λήξει σύντομα, δίνοντας πραγματική ανάσα στις αγορές.

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 0,1% τον Ιούλιο, καταγράφοντας βελτίωση μετά από την πτώση 1,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,3%, καλύτερα από την πτώση 0,9% τον Ιούνιο.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Φοβήθηκε τις 850 μονάδες

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσεγγίζοντας τη ζώνη των 850 μονάδων, αλλά χωρίς να αναλάβει μεγάλα ρίσκα και να διαπεράσει την κρίσιμη αντίσταση που θα ανοίξει το δρόμο για υψηλότερα επίπεδα.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,95% στις 849,89 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 50 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών