Το τεράστιο ποσό των 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων μετέφερε κατά λάθος σε μια Αυστραλή η πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Crypto.com κατά την επεξεργασία μιας επιστροφής χρημάτων 100 δολαρίων, και μάλιστα δεν κατάλαβε το λάθος αυτό για επτά μήνες.

Η εταιρεία – η οποία πλήρωσε τον αστέρα του Χόλιγουντ Ματ Ντέιμον για να εμφανιστεί σε διαφήμιση του Super Bowl με το σύνθημα «η τύχη ευνοεί τους γενναίους» – ανακάλυψε ότι είχε μεταφέρει κατά λάθος το τεράστιο αυτό χρηματικό ποσό σε μια γυναίκα ονόματι Thevamanogari Manivel, τον Δεκέμβριο του 2021, επτά μήνες μετά το λάθος.

Διαβάστε επίσης: Η κρυπτογράφηση στην υπηρεσία της καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος

Το Crypto.com είχε πληρώσει 10,5 εκατομμύρια δολάρια αντί για επιστροφή 100 δολαρίων, αφού ο αριθμός λογαριασμού της Manivel εισήχθη κατά λάθος στο πεδίο του ποσού πληρωμής.

Η εταιρεία ξεκίνησε νομικό αγώνα στο ανώτατο δικαστήριο της Βικτώριας φέτος και τον Φεβρουάριο δεσμεύτηκε ο λογαριασμός της Manivel στην Commonwealth Bank, αλλά τα περισσότερα χρήματα είχαν μεταφερθεί σε άλλους λογαριασμούς – οι οποίοι δεσμεύτηκαν αργότερα.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Κάτω από το όριο των 20.000 δολαρίων το κυριότερο κρυπτονόμισμα στον απόηχο των δηλώσεων Πάουελ

Επένδυση σε… ακίνητο

Όπως διαπίστωσε το δικαστήριο, 1,35 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα που κατά λάθος κατέθεσε η εταιρεία στον λογαριασμό της Manivel είχαν χρησιμοποιηθεί για την αγορά ενός σπιτιού τεσσάρων υπνοδωματίων στο Craigieburn στα βόρεια της Μελβούρνης τον Φεβρουάριο και η ιδιοκτησία του ακινήτου μεταβιβάστηκε στη συνέχεια στο όνομα της αδελφής της Manivel, Thilagavathy Gangadory, που ζει στη Μαλαισία.

Οι προσπάθειες να εξυπηρετηθούν οι εντολές παγώματος των λογαριασμών της Gangadory ήταν ανεπιτυχείς, καθώς δεν απάντησε ποτέ σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους δικηγόρους του Crypto.com. Η μόνη επικοινωνία που παρασχέθηκε στο δικαστήριο ήταν μια απάντηση μέσω email στους δικηγόρους της Manivel λέγοντας «έλαβα, ευχαριστώ».

Οι δικηγόροι της Manivel ενημέρωσαν το Crypto.com ότι ο Gangadory «ζητούσε νομική συμβουλή».

Ως αποτέλεσμα, εκδόθηκε μια απόφαση υπέρ του Crypto.com ώστε να εξαναγκάσει την Gangadory να πουλήσει το ακίνητο το συντομότερο δυνατό, και τα χρήματα της πώλησης να μεταφερθούν στο Crypto.com, και μάλιστα με τόκους ύψους 27.369,64 δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto