Τεχνικά, ο ΓΔ βρέθηκε στη ζώνη υποδοχής των 800 μονάδων, ως το τελευταίο προπύργιο ανοδικότητας, καθώς από εκεί και κάτω εισέρχεται σε αρνητική ζώνη, ακολουθώντας και το πτωτικό κομμάτι που δείχνει τον δρόμο για τις 770. Μάλιστα, αφενός η ήττα των λίγων αγοραστών που προσπάθησαν στην αρχή της συνεδρίασης να κρατήσουν χαρακτήρα, αφετέρου το κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας και με αυξημένο τζίρο σε σχέση με αρκετές συνεδριάσεις, οδηγούν ευχερώς στο συμπέρασμα πως η τρίτη συνεχόμενη, και πιο επιθετική πτωτική συνεδρίαση ήρθε με υπεροπλία των πωλητών σε όλα τα επίπεδα. Ενδεικτικό ήταν πως μόλις μια μετοχή από τις 25 της μεγάλης κεφ/σης γλύτωσε (ΕΥΔΑΠ) ενώ και στο σύνολο του ταμπλό, μόλις 13 έναντι 93 πτωτικών.

Ο Τραπεζικός κλάδος επιβάρυνε περαιτέρω, με τις 4 μετοχές των συστημικών να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες μαζί με εκείνη του ΟΤΕ.

Για τη συνέχεια, μια ανοδική αντίδραση, τουλάχιστον για να τεστάρει τη ζώνη των 815-820 είναι δικαιολογημένη, πάντως το κλίμα, ειδικά σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, δεν είναι και το καλύτερο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News