Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα και σε συνάφεια με τη γενικότερη προσπάθεια σε όλες τις χρηματαγορές να σταματήσει το πτωτικό κρεσέντο, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να δώσει την πρώτη θετική συνεδρίαση μετά από 4 συνεχόμενες αρνητικές.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δοκιμάστηκε το ψυχολογικής σημασίας επίπεδο των 800 μονάδων, με την αντίσταση να στέκει στις 810-815. Το χαμηλό της κίνησης στις 785 μονάδες ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί σε εβδομαδιαίο view, καθότι εφόσον η εβδομάδα κλείσει πάνω από εδώ, απομακρύνεται ο προσώρας κίνδυνος διάσπασης της μακροπρόθεσμης ανοδικότητας που συντηρείται εδώ και 2μιση έτη, με παράλληλη θέση εξόδου από βαριές αγοραστικές θέσεις. Στο αρνητικό σενάριο συνέχισης της έντονης πτώσης, η επόμενη στάση φαίνεται στις 770 μονάδες που συνιστούν εξάλλου και το κάτω όριο της υφιστάμενης πτωτικότητας με άξονα την αδυναμία τον Αύγουστο να καταγραφούν νέα υψηλά κίνησης, στη ζώνη των 900.

Στη χθεσινή ανοδική αντίδραση, πολύ καλά συμπεριφέρθηκαν για δεύτερη συνεδρίαση οι μετοχές του ομίλου ΓΕΚ που υπεραπέδωσαν, υπονοώντας ότι πολλά βλέμματα έχουν πέσει πάνω τους, εν αντιθέσει με την κοιλιά που έχουν κάνει οι μοναδικές ανθεκτικές στην πτώση ΕΛΠΕ και ΜΟΗ, χάρη στην πρότερη ανοδική κίνηση της τιμής του πετρελαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT Markets
Το Bitcoin υστερεί καθώς η εκκαθάριση των «Fed Trades» ανυψώνει τις αμερικανικές μετοχές πάνω από τον ΚΜΟ των 200 ημερών
CoinDesk |

Το Bitcoin υστερεί καθώς η εκκαθάριση των «Fed Trades» ανυψώνει τις αμερικανικές μετοχές πάνω από τον ΚΜΟ των 200 ημερών

Το Bitcoin διαπραγματεύεται με σημαντική έκπτωση σε σχέση με τον μέσο όρο των 200 ημερών του, καθώς οι δημοφιλείς μακροοικονομικές συναλλαγές του 2022 ξετυλίγονται, οδηγώντας σε αναζωπύρωση του κινδύνου στις παραδοσιακές αγορές.

O πρώην CEO της FTX σπάει τη σιωπή του: «Δεν εκμεταλλεύτηκα εν γνώσει μου κεφάλαια πελατών»
CoinDesk |

Σπάει τη σιωπή του ο πρώην CEO της FTX για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

Σε μια πολυαναμενόμενη συνέντευξη, ο Sam Bankman-Fried εξέφρασε τη λύπη του για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου του, αλλά επέμεινε στην αφήγηση ότι επρόκειτο για ένα στοίχημα που πήγε στραβά.