Ακόμη πιο… βαθιά στα εδάφη της bear market διολίσθησε σήμερα η Wall Street, καθώς δεν κατάφερε να ανακόψει το πτωτικό σερί, πλην του Nasdaq, ο οποίος βρήκε ισχυρά ερείσματα για να κλείσει σε θετικά εδάφη.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,43% στις 29.134 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,21% στις 3.647 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 10.829 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Παρέμειναν στο πτωτικό σπιράλ

Σε εδάφη bear market

Πλέον και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street βρίσκονται βαθιά σε εδάφη της bear market, με τον S&P 500 να χάνει 24,7% από το ρεκόρ που είχε σημειώσει τον Ιανουάριο, ενώ ο Dow είναι 21,4% κάτω από το ιστορικό υψηλό του. Ο Nasdaq έχει υποχωρήσει περισσότερο από 33% από τότε που σημείωσε ρεκόρ τον Νοέμβριο.

Την ίδια ώρα, νέα άνοδο σημείωσε η απόδοση το 10ετές αμερικανικό ομόλογο, φτάνοντας στο 3,976%. Το επιτόκιο των 2ετών άλλαξε ελάχιστα κοντά στο 4,32%, μετά την πτώση στις αρχές της συνεδρίασης.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Nvidia σημείωσε κέρδη 1%, καθώς έχουν αρχίσει να βελτιώνονται οι προοπτικές της, μετά τις ανησυχίες για την επίδραση των γεωπολιτικών εντάσεων. Η Citi και η JPMorgan δήλωσαν και οι δύο ότι η σταθερή ζήτηση για παιχνίδια υπολογιστών, καθώς και η υιοθέτηση του cloud στα κέντρα δεδομένων, επρόκειτο να αποτελέσουν ένα θετικό “άνεμο” υπέρ της Nvidia.

Η Fed στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης σήμερα ήταν οι τελευταίες δηλώσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve, οι οποίοι επαναλαμβάνουν τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για αύξηση των επιτοκίων, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός. Οι αγορές ήδη έχουν αρχίσει να αποτυπώνουν αυτή τη ρότα της πολιτικής της σύσφιξης, από την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής, αλλά αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι η επίδραση που θα έχει η μείωση της προσφοράς χρήματος στην οικονομική δραστηριότητα.

Ακόμη και ο ίδιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σικάγο, Τσαρλς Έβανς, σηματοδότησε κάποια ανησυχία για την ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα προκειμένου να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό. Από την άλλη, σύμφωνα με την πρόεδρο της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι «απαράδεκτα υψηλός» και «η επιθετική και προληπτική δράση μπορεί να αποτρέψει τα αποτελέσματα του χειρότερου σεναρίου για την οικονομία».

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε τον Σεπτέμβριο, με τον δείκτη του Conference Board να φτάνει στις 108 μονάδες από 103,6 μονάδες τον Αύγουστο, φτάνοντας σε υψηλό πέντε μηνών. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 104,6 μονάδες.

Από την άλλη, η αύξηση στις τιμές των αμερικανικών κατοικιών επιβραδύνθηκε σε ετήσια βάση, με την άνοδο των επιτοκίων να επηρεάζει τη ζήτηση. Ο δείκτης κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller για 20 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 16,1% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street