Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2022 διολίσθησε ο δείκτης – βαρόμετρο της Wall Street, ο S&P 500, με τον τεχνολογικό κλάδο να παρασέρνει ακόμη χαμηλότερα τους αμερικανικούς δείκτες, καθώς πλέον οι πιθανότητες να επιβεβαιωθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία είναι πολύ μεγάλες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 1,54% στις 29.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,11% στις 3.640 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,84% στις 10.737 μονάδες.

Η Apple «πέτρα του σκανδάλου»

Τον τεχνολογικό κλάδο επιβάρυνε για ακόμη μία ημέρα η Apple, η οποία έχασε 4,9%, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία από χτες, όταν έγινε γνωστό ότι παραιτείται από τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής νέων iPhone, αφού η ζήτηση ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Επίσης, η CarMax υποχώρησε 19%, αφού ανέφερε μείωση του όγκου πωλήσεων που ήταν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,9% για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Αυγούστου σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν στα 0,79 δολ., σημειώνοντας μείωση 54,1%, σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Άδοξο τέλος

Το ράλι της Τετάρτης τελικά «έσβησε» με τη σημερινή πτώση, με τους αμερικανικούς δείκτες να οδεύουν προς τον χειρότερο μήνα τους από τον Ιούνιο. Ο Nasdaq Composite έχει μηνιαίες απώλειες περίπου 6,5%, ενώ ο Dow και ο S&P βρίσκονται σε ρυθμό να κλείσουν 5,8% και 5,9% χαμηλότερα τον Σεπτέμβριο, αντίστοιχα.

Σε τριμηνιαία βάση, ο Nasdaq βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σπάσει ένα αρνητικό σερί των δύο προηγούμενων τριμήνων, ενώ ο Dow κατευθύνεται προς την τρίτη συνεχόμενη τριμηνιαία απώλεια για πρώτη φορά από το τρίτο τρίμηνο του 2015. Ο S&P βρίσκεται σε ρυθμό για το τρίτο αρνητικό του συνεχόμενο τρίμηνο για πρώτη φορά από το αρνητικό σερί έξι τριμήνων που έληξε το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Τετάρτη και Πέμπτη

Αναφορικά με τη χθεσινή άνοδο, η AllianceBernstein σχολίασε ότι το εξαιρετικά φτωχό επενδυτικό κλίμα θα μπορούσε να υποδηλώνει μια βραχυπρόθεσμη αγοραστική ευκαιρία, υπενθυμίζοντας ότι σύνθετος δείκτης συναισθήματος (CSI) πυροδότησε ένα σήμα αγοράς. Το σήμα ήρθε πριν από τέσσερις θετικές εβδομάδες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Επιβαρυντικές στη Wall Street ήταν σήμερα και οι δηλώσεις της προέδρου της Cleveland Fed, η οποία τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της αύξησης των επιτοκίων, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός είναι πρόβλημα για την οικονομία. Πραγματικά σε συνέντευξη της στο CNBC, η Λορέτα Μέστερ σχολίασε πως μέχρι τώρα δεν έχει φανεί κάποια δυσλειτουργία στην αμερικανική αγορά, όπως συμβαίνει στις διεθνείς αγορές, που θα μπορούσε να θορυβήσει το συμβούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street