Ενα νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα παρουσίασε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Citroen, με τον CEO της να δηλώνει στο CNBC ότι η ηλεκτροκίνηση θα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος του βιώσιμου μέλλοντος.

H ιδέα της Citroen ονομάζεται oli και πρόκειται για ένα όχημα βάρους περίπου 1.000 κιλών (1 τόνος), και εμβέλειας έως και 400 χιλιομέτρων. Η τελική ταχύτητα του oli έχει περιοριστεί στα 110 χλμ/ώρα. Η αυτοκινητοβιομηχανία – ανήκει στην Stellantis –  σημείωσε επίσης ότι «η φόρτιση 20% έως 80%» θα διαρκεί 23 λεπτά.

Διαβάστε επίσης – Stellantis – Renault: Η έλλειψη ημιαγωγών ξανακλείνει εργοστάσια στην Ισπανία

Σύμφωνα με το σχέδιο του oli, τα ανταλλακτικά των οχημάτων θα μπορούσαν «να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν». Θα έχει «καπό, οροφή και πλευρικά πάνελ» που θα «φτιάχνονται από ανακυκλωμένο χαρτόνι».

Διαβάστε επίσης: CEO Stellantis: Kαμπανάκι για επικείμενη έλλειψη μπαταριών και πρώτων υλών για αυτοκίνητα

Η εταιρεία ήθελε να δώσει έμφαση στη μικρότερη κλίμακα του οχήματος. «Αντί να είναι ένα «παλάτι σε τροχούς» 2,5 τόνων γεμάτο με οθόνες και gadget, το oli αποδεικνύει ότι μπορούν να επιτευχθούν περισσότερα με λιγότερα», ανέφερε.

Η Citroen διευκρίνισε επίσης ότι ο περιορισμός της ταχύτητας του oli στο μέγιστο των 110 χλμ/ωρα προβλέπεται προκειμένου να «μεγιστοποιηθεί η απόδοση».

Μιλώντας στο CNBC την Πέμπτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος Vincent Cobée τόνισε τη σημασία της ηλεκτροκίνησης στο μέλλον, σκιαγραφώντας ένα όραμα για το πώς είδε την ανάπτυξη του κλάδου.

«Προφανώς, και νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτό, η ηλεκτροκίνηση των οχημάτων θα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ενός βιώσιμου μέλλοντος», τόνισε ο Cobée.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Viohalco: Δεσμεύεται να διαθέτει τουλάχιστον ένα κτίριο με πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το τέλος του 2030
Green |

Τουλάχιστον ένα κτίριο με πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το τέλος του 2030 για την Viohalco

Η δημοσίευση της έκθεσης «whitepaper» του «Sustainable Markets Initiative (SMI) Sustainable Buildings Task Force» καθορίζει τις βέλτιστες πρακτικές που θα προωθήσουν την απεξάρτηση των κτιρίων από τον άνθρακα