Περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, Οργανισμών, του Λιμενικού Σώματος, των πρεσβειών, των Πανεπιστημίων, του Τύπου και των τοπικών αρχών, συμμετείχαν στο «21ο Navigator 2022 – The Shipping Decision Makers Forum» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 23-25 Σεπτεμβρίου 2022.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε, εκεί που χτυπάει η καρδιά της ελληνικής ναυτοσύνης, στα νησιά της Χίου και των Οινουσσών από τα οποία κατάγονται Έλληνες πλοιοκτήτες που διαχειρίζονται σχεδόν το 10% του εμπορικού στόλου παγκοσμίως.

Η ατζέντα

Τα θέματα που κυριάρχησαν στις συζητήσεις ήταν το ανθρώπινο δυναμικό της ναυτιλίας, η απανθρακοποίηση, η «έξυπνη» ναυτιλία, τα logistics και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα της Εταιρικής, Κοινωνικής Ευθύνης (ESG) που αφορούν το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Επιπλέον, επίκεντρο της συζήτησης ήταν το προφίλ του ναυτικού του μέλλοντος, με τους συμμετέχοντες να τονίζουν πως οι ναυτικοί πρέπει να γίνουν (ξανά) ή ακόμα καλύτερα να παραμείνουν ο βασικός κόμβος στις νέες διαδικασίες και εργασίες στα πλοία. Η δια βίου μάθηση  και η συνεχής εκπαίδευση για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων (upskilling & reskilling) των μελών του πληρώματος ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν όλες τις αλλαγές είναι απόλυτη προτεραιότητα. Ωστόσο, όπως υπογραμμίστηκε, πρέπει να γίνει αντιληπτό γιατί υφίστανται όλες αυτές τις αλλαγές, και ποιος θα είναι ο ρόλος του ανθρώπου σε μερικά χρόνια στα πλοία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία