Η Anemoi Marine Technologies, μια εταιρεία με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, που σχεδιάζει και κατασκευάζει περιστρεφόμενα κυλινδρικά ιστία (Rotor Sails) στη ναυτιλιακή βιομηχανία, κατέληξε σε συμφωνία με την COSCO Shipping Heavy Industry Co (CHI), έναν από τους σημαντικότερους ναυπηγικούς οργανισμούς της Κίνας.

Οι πελάτες της CHI θα έχουν πλέον την επιλογή να εγκαταστήσουν τα Rotor Sails της Anemoi σε νεότευκτα ή σε μεταχειρισμένα πλοία, εφόσον τα μετασκευάσουν.

Μηχανικά πανιά

Τα Rotor Sails, είναι μια τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας. Τα μηχανικά πανιά αποτελούνται από ψηλούς κυλίνδρους οι οποίοι, όταν περιστρέφονται, αξιοποιούν την ισχύ του ανέμου για να παρέχουν βοηθητική πρόωση στα πλοία, η οποία μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και τις επιβλαβείς εκπομπές αερίων ρύπων κατά 5-30%.

Διαβάστε επίσης: Αλγόριθμος μειώνει τις εκπομπές ρύπων στη ναυτιλία κατά 15%

H συμφωνία με την Cosco είναι ένα ακόμη συναρπαστικό ορόσημο για την Anemoi και θα επιταχύνει την υιοθέτηση της τεχνολογίας μείωσης των εκπομπών από τη ναυτιλία, σημείωσε ο κ. Νικ Κοντόπουλος Chief Operating Officer της Anemoi. «Η CHI μοιράζεται το μακροπρόθεσμο όραμά μας για το ρόλο που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία που υποστηρίζεται από τον αέρα στην επίτευξη μειωμένων εκπομπών άνθρακα από τα πλοία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green