Υποχωρεί η τιμή του χρυσού υπό το βάρος της ενίσχυσης του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημείωσε πτώση της τάξης του 0,40% και διαμορφώθηκε στα 1.650,11 δολάρια η ουγγιά.Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν κατά 0,10% στα 1.640,60 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Αγορά χρυσού: Η μεγάλη στροφή προς Ανατολάς

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται κατά 0,1%, καθιστώντας τον χρυσό ακριβότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, ενώ η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται στα υψηλά των τελευταίων ημερών.

Σε στάση αναμονής η αγορά

Σύμφωνα με αναλυτές η αγορά βρίσκεται σε στάση αναμονής. Η καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι το μεγάλο στοίχημα για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από τη Fed τον Νοέμβριο, αλλά τώρα μειώνουν τα στοιχήματα για μια αντίστοιχη αύξηση τον Δεκέμβριο, καθώς αξιωματούχοι της αρχίζουν να μιλάνε για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων.

Πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, η πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η οικονομία συρρικνώνεται.

«Ο χρυσός θα μπορούσε δυνητικά να σημειώσει ράλι στα 2.250 δολάρια η ουγγιά σε περίπτωση μιας σημαντικής ύφεσης στις ΗΠΑ και να πέσει στα 1.500 δολάρια η ουγγιά στην περίπτωση που η Federal Reserve υιοθετήσει πολύ επιθετική νομισματική πολιτική», σημειώνουν οι αναλυτές της  Goldman Sachs.

To ασήμι υποχώρησε κατά 0,93% στα 19,22 δολάρια η ουγγιά, το παλλάδιο κατά 2,44% στα 1.969,2526 δολάρια και η πλατίνα  κατά 1,24% στα 920,50 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές