Υποχώρηση κατά 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς τα στοιχεία από την πορεία της οικονομίας της Κίνας έδειξαν ότι η ζήτηση από τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο παρέμεινε περιοσμένη τον Σεπτέμβριο, λόγω των αυστηρών πολιτικών για την COVID-19 και της πίεσης που δέχτηκε η κατανάλωση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για τον διακανονισμό Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 1,67 δολάρια ή 1,8% στα 91,83 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδο κατά 2% την περασμένη εβδομάδα. Το αμερικανικό αργό WTI για παράδοση Δεκεμβρίου ήταν στα 83,27 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση κατά 1,78 δολ. ή 2,1%.

Πώς επιδρά η Κίνα

Αν και υψηλότερες από ό,τι τον Αύγουστο, οι εισαγωγές αργού 9,79 εκατ. βαρελιών της Κίνας τον Σεπτέμβριο ήταν κατά 2% χαμηλότερες σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, καθώς ανεξάρτητα διυλιστήρια περιόρισαν τη διακίνηση εν μέσω χαμηλών περιθωρίων και αδύναμης ζήτησης.

«Η πρόσφατη ανάκαμψη των εισαγωγών πετρελαίου υποχώρησε τον Σεπτέμβριο», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ANZ, προσθέτοντας ότι τα ανεξάρτητα διυλιστήρια απέτυχαν να χρησιμοποιήσουν αυξημένες ποσοστώσεις καθώς τα συνεχιζόμενα lockdown που σχετίζονται με την COVID επιβάρυναν τη ζήτηση.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία ήταν οι δύο κορυφαίοι προμηθευτές της Κίνας τον Σεπτέμβριο.

Aβεβαιότητα

Η αβεβαιότητα σχετικά με την πολιτική μηδενικής COVID-19 της Κίνας και η κρίση στον κλάδο των ακινήτων υπονομεύουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων υπέρ της ανάπτυξης, ανέφεραν οι αναλυτές της ING, παρόλο που η αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) του τρίτου τριμήνου ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Το Brend σημείωσε άνοδο την περασμένη εβδομάδα παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απελευθέρωση 15 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου των ΗΠΑ. Η πώληση είναι μέρος της απελευθέρωσης ρεκόρ 180 εκατομμυρίων βαρελιών που ξεκίνησε τον Μάιο.

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν επιπλέον εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου την περασμένη εβδομάδα για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι σχετικά υψηλές τιμές του πετρελαίου ενθαρρύνουν τις εταιρείες να κάνουν περισσότερες γεωτρήσεις, ανέφερε σε έκθεσή της η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης