Σχεδόν το σύνολο της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας θα εκπροσωπηθεί στο φετινό AMVER Awards Gala Dinner, μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκδηλώσεις του κλάδου, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental για να τιμήσει όλα τα πλοία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα AMVER της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, καθώς και τα πλοία που έσπευσαν για τη διάσωση πλοίων και πληρωμάτων που βρέθηκαν σε κίνδυνο.

Η ετήσια εκδήλωση των βραβείων AMVER στην Ελλάδα, η οποία διοργανώνεται από το Propeller Club του Πειραιά σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια.

Το Σύστημα AMVER

Το Σύστημα AMVER (Automated Mutual Assistance Vessel Rescue) παρακολουθεί τις πορείες των πλοίων, εντοπίζει πιθανά προβλήματα και ενημερώνει άλλα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή, ώστε να προσεγγίσουν και να παράσχουν βοήθεια. Η ιδέα για αυτό το Σύστημα έγινε πραγματικότητα επίσημα στις 15 Απριλίου 1958, με τις προσπάθειες της ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων εκπροσώπων της εμπορικής ναυτιλίας.

Ο Κωστής Φραγκούλης, Πρόεδρος του Propeller Club, Πειραιά και Αντιπρόεδρος του International Propeller Club of the United States, δήλωσε: «Από το 2000 έως σήμερα, σχεδόν 7.000 ζωές έχουν σωθεί από τα πλοία που συμμετέχουν στο Σύστημα AMVER και πολλές από αυτές τις διασώσεις οφείλονται στις ανιδιοτελείς και αλτρουιστικές προσπάθειες των Ελλήνων ναυτικών και των ελληνικών πλοίων».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η φετινή διοργάνωση σηματοδοτεί την 30ή επέτειο των βραβείων AMVER στην Ελλάδα, ένα σημαντικό ορόσημο που αξίζει να τιμηθεί αναλόγως. Η εξαιρετικά θετική ανταπόκριση του κλάδου της εμπορικής ναυτιλίας σε όλο τον κόσμο στην ιδέα των βραβείων έχει μετατρέψει την τελετή απονομής τους σε θεσμό, από την πρώτη διοργάνωση, το 1992, όταν απονεμήθηκαν βραβεία AMVER σε 45 ελληνικές εταιρείες».

«Σήμερα, είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που βρισκόμαστε στην προνομιακή θέση να τιμήσουμε 247 ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες και τα πλοία τους που συμμετέχουν εθελοντικά στο Πρόγραμμα κάθε χρόνο. Το γεγονός ότι οι ελληνικές εταιρείες έλαβαν περισσότερα από 2.000 βραβεία AMVER μόνο πέρυσι, αποτελεί απόδειξη της ηγετικής θέσης της Ελλάδας στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα», κατέληξε ο κ. Φραγκούλης.

Περισσότερα από 11.000 διεθνή πλοία συμμετέχουν στο Σύστημα AMVER και κατά μέσο όρο 6.300 πλοία προστίθενται στο δίκτυο AMVER κάθε μέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπολογιστής του AMVER Center λαμβάνει καθημερινά πάνω από 40.000 μηνύματα AMVER.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία