Εύα Καϊλή: Συνελήφθη η ευρωβουλευτής ως ύποπτη για διαφθορά

Στο πλαίσιο των ερευνών για την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με πρωταγωνιστή το Κατάρ

Εύα Καϊλή: Συνελήφθη η ευρωβουλευτής ως ύποπτη για διαφθορά

Συνελήφθη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, στο πλαίσιο των ερευνών για την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με πρωταγωνιστή το Κατάρ.

Η αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας έχει ήδη ερευνήσει 16 σπίτια και έχει κάνει 4 προσαγωγές, καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα επιχείρησε να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, όπως μεταδίδουν και βελγικά ΜΜΕ. Όλοι οι συλληφθέντες είναι ιταλοί, ανάμεσα στους οποίους και ο ευρωσοσιαλιστής Π. – Α. Παντσέρι.

Διαβάστε επίσης: Διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Το Κατάρ χρημάτιζε αξιωματούχους

Νεότερες πληροφορίες του BRT αναφέρουν ότι η κ. Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφόρω.

Το Κατάρ επιχείρησε ανάμειξη σε ευρωπαϊκές υποθέσεις, χρηματίζοντας αξιωματούχους. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει σχετικά:

«Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ – Ελέγχεται για διαφθορά

Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα, είπε η ίδια πηγή».

Η ίδια τέθηκε εκτός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με απόφαση του πρόεδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια των ανωτέρω εξελίξεων.

Εκτός της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να θέσει εκτός Ομάδας την Εύα Καϊλή. Η αναστολή της συμμετοχής της Εύας Καϊλή στην Ομάδα των Σοσιαλιστών έχει «άμεση εφαρμογή, ως απάντηση στις εν εξελίξει ανακρίσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: in.gr

OT Originals

Περισσότερα από Πολιτική

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο