Στην τοποθέτηση παραγγελίας για την ναυπήγηση δυο πλοίων μεταφοράς υγραερίου (LPG Carriers) προχώρησε η Latsco Marine Management με επικεφαλής τον Πάρη Κασιδόκωστα Λάτση, όπως αναφέρουν πληροφορίες επιβεβαιωμένες από την εταιρεία.

Τα δυο LPG Carriers θα κατασκευασθούν σε Κορεατικά ναυπηγεία και θα είναι μεταφορικής ικανότητας 88.000 κυβικών μέτρων το ένα. Tο κόστος για τα δύο LPG carrriers (υπάρχει οψιόν και για άλλα δυο σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς οίκους) θα ανέλθει στα 197,7 εκατ. δολάρια και η παράδοση τους έχει προγραμματιστεί για το 2025.

Latsco: Παρέλαβε το νεότευκτο VLCC «Hellas Paliros»

Containerships και VLCC

Να σημειωθεί ακόμη ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης και διαφοροποίησης του στόλου της πρόσφατα η Latsco απέκτησε και δυο containerships σηματοδοτώντας έτσι την είσοδο της και στον συγκεκριμένο κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, η Latsco παρέλαβε δύο feeder containerships, τα οποία ναυπηγήθηκαν εντός του έτους και έχουν ήδη ναυλωθεί από κολοσσούς των τακτικών γραμμών. Πρόκειται για το «MARLA TIGER» και το «MARLA BULL».

Επιπλέον από τον προηγούμενο Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο παρέλαβε τέσσερα νεότευκτα VLCC, τα οποία μάλιστα ταξιδεύουν με ελληνική σημαία.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούνιο ενέταξε στον στόλο της τα Yiannis Latsis και Erietta Latsi. Ακολούθησε τον Αύγουστο το δεξαμενόπλοιο Hellas Fos,  που ναυπηγήθηκε στις γιάρδες της Hyundai Heavy Industries της Νοτίου Κορέας, ενώ στη συνέχεια παρέλαβε το Hellas Paliros.

Συνολικά η Latsco έχει σε έξι πλοία υψωμένη την ελληνική σημαία.

Ο στόλος

Ο όμιλος της Latsco Marine διαθέτει σύμφωνα με το Equasis ένα στόλο από 32 πλοία, εκ των οποίων δέκα LPG Carriers, 20 δεξαμενόπλοια και δυο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) στα οποία όμως πρέπει να προστεθούν και δυο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά