Ακόμη ένα νεότευκτο δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC πρόσθεσε στο στόλο της η Latsco Shipping Ltd στις 27 Οκτωβρίου.

Το «Hellas Paliros», χωρητικότητας 300.000 DWT, ύψωσε την ελληνική σημαία και με την ένταξή του στον στόλο Latsco, σηματοδότησε την ολοκλήρωση του ναυπηγικού προγράμματος για το 2022, με την επιστροφή της εταιρείας στον τομέα των πολύ μεγάλων δεξαμενόπλοιων.

Η κατασκευή του VLCC ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2021 στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries στη Νότια Κορέα και είναι το τέταρτο δεξαμενόπλοιο που παραδόθηκε εντός του 2022 μετά τις παραδόσεις των «Γιάννης Λάτσης», «Εριέττα Λάτση» και «Hellas Fos» αυτό το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης: Σαρώνουν τα δεξαμενόπλοια ενόψει του εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου

Τεχνολογία αιχμής

Όπως τονίζεται, χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία αιχμής και στα τέσσερα πλοία με υπερσύγχρονα συστήματα που μεγιστοποιούν την εξοικονόμηση ενέργειας και υποστηρίζουν την προστασία του περιβάλλοντος.

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους όσους συμμετείχαν στην παράδοση και να μεταφέρουμε τις θερμότερες ευχές μας για ασφαλή ταξίδια στο “Hellas Paliros” και το πλήρωμά του!», ανέφερε η εταιρεία με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με την προσθήκη των τεσσάρων νέων VLCC’s δεξαμενοπλοίων και την ολοκλήρωση του ναυπηγικού προγράμματος για το 2022, ο συνολικός στόλος της Latsco αυξάνεται σε 39 πλοία, έναντι των 11 που κατείχε προ εννέα ετών, όταν ο κ. Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης ανέλαβε την διεύθυνσή της. Εξ αυτών, τα 11 είναι δεξαμενόπλοια τύπου MR, τα 5 είναι δεξαμενόπλοια LR2, 9 είναι LPG και 2 είναι LNG.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά