- Γνωστός έμπορος χαρακτηρίζει την παραπάνω κίνηση κάτι παραπάνω από αναγκαία, προκειμένου να κρατηθούν τα ενοίκια σε «λογικά επίπεδα»
- Σε διαφορετική περίπτωση, πολλές επιχειρήσεις θα είχαν θέμα βιωσιμότητας αφού οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων θα εφάρμοζαν της ρήτρες που προβλέπονται στα μισθωτήρια συμβόλαια, εκτινάσσοντας το κόστος του μισθώματος.
- «Υπάρχουν συμβόλαια που προβλέπουν ετήσια αναπροσαρμογή με βάση τον πληθωρισμό και κάτι παραπάνω. Φαντάζεστε με πληθωρισμό πέριξ του 8% τι θα σήμαινε αυτό για το λειτουργικό κόστος;», σημειώνει χαρακτηριστικά.
- Λέει πάντως πως αυτό είναι και προς όφελος όλων, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιοκτητών ακινήτων, επισημαίνοντας πως ένα κύμα λουκέτων δεν θα συνέφερε κανέναν….
- Οι έμποροι απαλλαγμένοι από ένα μεγάλο άγχος εστιάζουν τώρα στον εορταστικό τζίρο που θα κορυφωθεί τις επόμενες δέκα ημέρες (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά).
- Περιμένουν να δουν σε ποιο βαθμό το δώρο Χριστουγέννων αλλά και μια σειρά από άλλα επιδόματα που πληρώθηκαν που δόθηκαν αυτές τις ημέρες θα τονώσουν την ζήτηση…
- Όλα αυτά θα φανούν όταν θα κάνουν ταμείο στο τέλος του χρόνου…
——————————————————-
Τι φέρνει η επόμενη μέρα για JP Morgan και Viva Wallet
- Μετά και την επισημοποίηση του deal, το ενδιαφέρον τώρα εντοπίζεται στην επόμενη μέρα της συνύπαρξης των επιτελείων της JP Morgan και της Viva Wallet.
- Τα βλέμματα στρέφονται πρωτίστως στο πως ακριβώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα ο Χάρης Καρώνης και που σκοπεύει να τοποθετήσει τον πήχη (ο ίδιος δήλωσε στον «OT» ότι τον περιμένει πολύ και δημιουργική δουλειά..).
- Ένας καινούργιος παράγοντας που μπαίνει στην εξίσωση και καλείται να λάβει υπόψη ο ταλαντούχος επιχειρηματίας είναι και η «λογοδοσία» απέναντι έναν ισχυρό συνέταιρο, ο οποίος κατέχει το 48,5% του μετοχικού κεφαλαίου (και θα έχει δυο μέλη στο 7μελές δ.σ.).
- Σίγουρα, διατηρώντας την πλειοψηφία και μαζί τον έλεγχο του μάνατζμεντ έχει τον πρώτο λόγο, όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει όπως παρατηρούν εύστοχα έμπειροι αναλυτές
- Μένει επίσης να φανεί για πόσο διάστημα ο επενδυτικός κολοσσός θα «συμβιβαστεί» με μια μειοψηφική συμμετοχή… Και αυτό γιατί γνωρίζουμε πως το θέμα της πλήρους εξαγοράς τέθηκε εξ’ αρχής στο τραπέζι.
- Εκτιμούμε δε ότι δεν έχει φύγει ποτέ από τη σκέψη των στελεχών της αμερικανικής τράπεζας…
——————————————————-
Τα σενάρια για «μεγάλο μπάμ» στα σούπερ μάρκετ
- «Δίνουν και παίρνουν» τα σενάρια στο λιανεμπόριο τροφίμων για τις κινήσεις που σχεδιάζουν οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου.
- Τα περισσότερα περιστρέφονται γύρω από τη δεύτερη τη τάξη αλυσίδα βάση τζίρου, την ΑΒ Βασιλόπουλος.
- Κάποιοι θεωρούν πως δεν θα αργήσει να «χτυπήσει» και μάλιστα με κάτι πολύ μεγάλο…
- Άλλωστε, όπως λένε διαθέτει τα κεφάλαια αλλά και την υποστήριξη από μια ισχυρή πολυεθνική.
- Στο επίκεντρο βρίσκεται και η «Μασούτης», η οποία κάνει πολύ θόρυβο με το μπαράζ εξαγορών που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα.
- Στην πιάτσα ψιθυρίζεται πως συζητά ακόμη δυο deal με μικρομεσαίες αλυσίδες στη Βόρεια Ελλάδα.
- Έμπειροι λιανέμποροι πάντως δεν αποκλείουν κάποια έκπληξη, την οποία όπως λένε κανείς δεν έχει σκεφτεί…
——————————————————-
Βρήκε το «φάρμακο» για να βγει από την επιτήρηση (;)
- Aίτημα για να εξέλθει της επιτήρησης που μπήκε πριν από περίπου 11 χρόνια (!) ετοιμάζεται να υποβάλλει η Lavipharm.
- Μια κίνηση που όπως πληροφορούμαστε αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας. Η διοίκηση ελπίζει πως μέχρι την Παρασκευή θα έχει μια θετική… απάντηση από τις αρμόδιες αρχές.
- Η επιστροφή της μετοχής σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης επιδιώκεται αμέσως μετά την ολοκλήρωσης της ΑΜΚ. Η οποία πάντως καλύφθηκε μερικώς…(κατά 88,45%).
- Πηγές που γνωρίζουν αποδίδουν την απροθυμία κάποιων θεσμικών επενδυτών να μπουν στην ΑΜΚ στον «κόφτη» που υπάρχει στο καταστατικό τους και αφορά τις εισηγμένες που είναι σε καθεστώς επιτήρησης…