Μπορεί το ελληνικό χρηματιστήριο να μην κατάφερε να κατακτήσει τα επίπεδα των 950 μονάδων, αλλά δεν επέτρεψε και στους πωλητές να κυριαρχήσουν, παρά τις πιέσεις που άσκησαν στο δεύτερο μισό της σημερινής συνεδρίασης. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,24% στις 946,10 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 57,4 εκατ. ευρώ.

Το σενάριο της αναμονής

Πλησίον αλλά… χαμηλότερα των 950 μονάδων ήταν το μοτίβο της σημερινής συνεδρίασης για την ελληνική αγορά, αποτυπώνοντας ότι για να καταφέρει να “κατακτήσει” το επίπεδο θα χρειαστεί μεγαλύτερες δυνάμεις από αυτές που στην παρούσα διαθέτει. Το επίπεδο είναι από τα πιο απαιτητικά, με τις δυνάμεις που έχει στην παρούσα η αγορά να μην ευνοούν μια δοκιμασία. Τουναντίον μάλιστα, καθώς μετά από τρεις ημέρες ανόδου υπήρξαν κάποιες διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες προσπάθησαν να πισωγυρίσουν την αγορά.

Wall Street: Μικρά κέρδη και αναμονή

Έτσι, το σενάριο της αναμονής φαίνεται ότι αποκτά και περισσότερες πιθανότητες για το ΧΑ, τουλάχιστον μέχρι να ακούσει τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια μετά και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό. Άλλωστε, σήμερα ανακοινώνονται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, ενώ την ίδια ώρα, τα νέα από το μέτωπο του πληθωρισμού στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης είναι καλύτερα του αναμενομένου.

Όσο, άλλωστε, ο γενικός δείκτης παραμένει πάνω από τις 930 μονάδες, η τάση βραχυπρόθεσμα παραμένει θετική, με την αγορά να χρειάζεται να κάνει κάποιες στάσεις πριν δοκιμάσει τις 950 μονάδες. Όπως άλλωστε χρειάζεται να ανεβάσει και τους συναλλακτικούς της ρυθμούς και να ξεπεράσει τους χαμηλότερους των 50 εκατ. ευρώ τζίρους.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Quest, Aegean, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική, ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά έκλεισαν και οι ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Motor Oil και Σαράντης. Πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, Ελλάκτωρ,  Coca Cola, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ, ενώ στο -2,01% έκλεισε η Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών