Σχεδόν έναν χρόνο από τότε που το Χονγκ Κονγκ σκότωσε 2.000 χάμστερ για την καταπολέμηση της Covid-19, η πόλη αίρει την απαγόρευση εισαγωγής των πλασμάτων αυτών προς πώληση, όπως ανέφερε την Πέμπτη το Bloomberg.
Η επιστροφή των τρωκτικών είναι ένα μικρό αλλά ευπρόσδεκτο ορόσημο στη σταδιακή επαναλειτουργία του. Ωστόσο, η μητρόπολη συνεχίζει να υποφέρει από ακραίες πανδημικές πολιτικές, οι οποίες μαζί με την Covid-19 κατέστρεψαν περίπου 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε δυνητική οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με το Nataxis.
Τα εισαγόμενα χάμστερ πρέπει να εξακολουθούν να είναι αρνητικά στον ιό πριν μπορέσουν να πουληθούν. Δεν είναι όμως μόνο τα ταξίδια των κατοικίδιων ζώων: όλοι οι ανθρώπινοι που φτάνουν στην περιοχή πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο πριν επιβιβαστούν σε πτήση, παρόλο που η Κίνα αντιτίθεται στην επιβολή παρόμοιων μέτρων για τους πολίτες της σε άλλες χώρες.
Οι μάσκες παραμένουν με αυστηρότητα, χωρίς να υπάρχει σχέδιο να σταματήσει η απαγόρευση σε πολλούς δημόσιους χώρους. Άλλα αυστηρά μέτρα, όπως η μείωση των σχολικών ημερών και τα καθημερινά τεστ για τους μαθητές, θα συνεχιστούν για εβδομάδες ακόμη.
Έχει σημειωθεί πρόοδος.
Τα ποσοστά εμβολιασμού αυξήθηκαν σε πάνω από 90% από 70% το περασμένο έτος και οι αρχές εγκατέλειψαν τόσο την καραντίνα όσο και την εφαρμογή παρακολούθησης «Leave Home Safe».
Καθώς το Χονγκ Κονγκ ετοιμάζεται να ξανανοίξει τα ηπειρωτικά σύνορα την επόμενη εβδομάδα, η πόλη πρέπει να θεραπεύσει την παρατεταμένη, παράλογη γραφειοκρατία, η οποία θα παρεμποδίσει τις επείγουσες προσπάθειες για να θεραπεύσει την οικονομία και να αναστήσει την κανονική ζωή.
REUTERS BREAKINGVIEWS
Latest News
Η εκπληκτική επιτυχία των προγραμμάτων διάσωσης της Ευρωζώνης - Το παράδειγμα της Ελλάδας
Καθώς το κόστος δανεισμού της Ελλάδας πέφτει στα γαλλικά επίπεδα, η «περιφέρεια» του μπλοκ δείχνει την αξία της σταθερής μεταρρύθμισης
Οι μήνες του χάους και το mission impossible του νέου πρωθυπουργού στη Γαλλία
Η πολιτική κρίση έχει ήδη ένα οικονομικό τίμημα και η αβεβαιότητα σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις είναι απρόθυμες να επενδύσουν
Τα οφέλη και τα όρια των ιδιωτικοποιήσεων
Μπορούμε να αντλήσουμε σημαντικά διδάγματα από την ποικίλη εμπειρία του Ηνωμένου Βασιλείου
Γιατί οι «εξαιρετικές οικονομίες» απαιτούν και μια... εξαιρετική ευελιξία
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να προσαρμόσουν τις προσεγγίσεις τους, μεταξύ άλλων μέσω προληπτικών διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση Τραμπ
Η Γαλλία, το mode της «γκρινιάρας μαμάς» και το παράδειγμα της Ελλάδας
Η σύγκλιση των γαλλικών αποδόσεων με της Ελλάδας αποτελεί έλεγχο πραγματικότητας
Κρίση χρέους αλά ελληνικά για τη Γαλλία; Η επόμενη ημέρα και τα σενάρια
Οι επενδυτές έχουν συγκλονιστεί από την πολιτική παράλυση και τα άθλια δημόσια οικονομικά
Κοινή λογική: Γιατί το παιχνίδι του Τραμπ με τους δασμούς δεν χρειάζεται να βγάζει νόημα
Υπάρχει ένα στοιχείο υποκρισίας σε αυτή τη λογική, αλλά αυτό δεν ήταν ασυνήθιστο κατά την τελευταία κυβέρνηση Τραμπ
Η «παγίδα» του μεσαίου διαδρόμου στα Lidl - Γιατί οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στις περιττές αγορές
Το κυνήγι θησαυρού και οι άσκοπες αγορές έχουν εδώ και καιρό οδηγήσει στην επιτυχία του λιανικού εμπορίου