Σχεδόν έναν χρόνο από τότε που το Χονγκ Κονγκ σκότωσε 2.000 χάμστερ για την καταπολέμηση της Covid-19, η πόλη αίρει την απαγόρευση εισαγωγής των πλασμάτων αυτών προς πώληση, όπως ανέφερε την Πέμπτη το Bloomberg.

Η επιστροφή των τρωκτικών είναι ένα μικρό αλλά ευπρόσδεκτο ορόσημο στη σταδιακή επαναλειτουργία του. Ωστόσο, η μητρόπολη συνεχίζει να υποφέρει από ακραίες πανδημικές πολιτικές, οι οποίες μαζί με την Covid-19 κατέστρεψαν περίπου 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε δυνητική οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με το Nataxis.

Τα εισαγόμενα χάμστερ πρέπει να εξακολουθούν να είναι αρνητικά στον ιό πριν μπορέσουν να πουληθούν. Δεν είναι όμως μόνο τα ταξίδια των κατοικίδιων ζώων: όλοι οι ανθρώπινοι που φτάνουν στην περιοχή πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο πριν επιβιβαστούν σε πτήση, παρόλο που η Κίνα αντιτίθεται στην επιβολή παρόμοιων μέτρων για τους πολίτες της σε άλλες χώρες.

Οι μάσκες παραμένουν με αυστηρότητα, χωρίς να υπάρχει σχέδιο να σταματήσει η απαγόρευση σε πολλούς δημόσιους χώρους. Άλλα αυστηρά μέτρα, όπως η μείωση των σχολικών ημερών και τα καθημερινά τεστ για τους μαθητές, θα συνεχιστούν για εβδομάδες ακόμη.

Έχει σημειωθεί πρόοδος.

Τα ποσοστά εμβολιασμού αυξήθηκαν σε πάνω από 90% από 70% το περασμένο έτος και οι αρχές εγκατέλειψαν τόσο την καραντίνα όσο και την εφαρμογή παρακολούθησης «Leave Home Safe».

Καθώς το Χονγκ Κονγκ ετοιμάζεται να ξανανοίξει τα ηπειρωτικά σύνορα την επόμενη εβδομάδα, η πόλη πρέπει να θεραπεύσει την παρατεταμένη, παράλογη γραφειοκρατία, η οποία θα παρεμποδίσει τις επείγουσες προσπάθειες για να θεραπεύσει την οικονομία και να αναστήσει την κανονική ζωή.

REUTERS BREAKINGVIEWS

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Partners