Ισχυρές αντοχές, με ανοδικές διαθέσεις, επιβεβαίωσε ότι έχει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς κατάφερε να συνεχίσει το ανοδικό του σερί, κόντρα στις διορθώσεις που ευλόγως εκδηλώνονται μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,59% στις 987,01 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 92 εκατ. ευρώ.

Ανοιχτός ο δρόμος για τη διεύρυνση του ράλι

Αφού κατάφερε να ξεπεράσει τη μεταβλητότητα, το ΧΑ κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα, τα υψηλά της οκταετίας, επιτρέποντας όμως και τις διορθώσεις τίτλων, αν και αυτές εξανεμίστηκαν σχετικά γρήγορα. Είναι λογικό πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών, καθώς πολλοί τίτλοι, ειδικά στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση να καταγράφουν από την αρχή του έτους. διψήφιες αποδόσεις. Και είναι λογικό η αγορά να χρειάζεται να αφομοιώσει τα επίπεδα, να ενισχύσει τη ρευστότητά της, προκειμένου να ανασυνταχθεί για τη μεγάλη δοκιμασία των τετραψήφιων επιπέδων.

Aσήμι: Θετικές προοπτικές για το 2023

Στόχος των long επομένως είναι το ΧΑ να κάνει τις εσωτερικές διορθώσεις του χωρίς να απωλέσει και πάλι τις 973 μονάδες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε στήριξη. Οι όροι έχουν αλλάξει και από μεγάλος στόχος των αγοραστών έχει γίνει μεγάλος στόχος της αγοράς, με το επίπεδο να χρειάζεται να αφομοιωθεί για να μπορέσει το ΧΑ να συνεχίσει την καλή πορεία του, όπως «υποσχέθηκε» στις πρώτες συνεδριάσεις του νέου έτους.

Στην παρούσα, κρίνεται σημαντικό η αγορά να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από τις 973 μονάδες, προκειμένου να διαχειριστεί καλύτερα και τις πιέσεις που προκαλούν τα υψηλά οκταετίας. Πάντως, εάν εξαιρέσει κανείς ότι οι ταλαντωτές θα πρέπει να αποσυμφορηθούν σταδιακά, η αγορά δεν έχει κάποια σημαντική αντίσταση έως τα επίπεδα των 1.040 – 1.045 μονάδων, με το δρόμο προς τη διεύρυνση του ράλι να είναι ανοιχτός. Τα μόνα τεχνικά εμπόδια στην παρούσα είναι σε επίπεδο τίτλων, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που βρίσκονται σε πολυετή υψηλά.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Πειραιώς, ΟΛΠ, Alpha Bank και Μυτιληναίος ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά έκλεισαν και οι ΕΛΧΑ, Εθνική, Quest, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΟΤΕ, Σαράντης και Jumbo.  Από την άλλη, η Τέρνα Ενεργειακή έχασε 1,82% και η Aegean υποχώρησε κατά 1,58%, ενώ πτωτικά έκλεισαν οι Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες